La Generalitat distingeix els 53 esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran que van excel·lir durant l’any 2016

L’acte, celebrat a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la delegada del Govern, Rosa Amorós, i l’alcalde Albert Batalla.

foto grup
photo_camera Fotografia de grup amb les autoritats i els 53 esportistes i clubs homenatjat. Foto: Foto Quim.

En motiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, han estat reconeguts els piragüistes Marc Vicente i Pere Guerrero per haver-hi participat i la capital de l’Alt Urgell per haver-ne estat una de les subseus.

olimpics

La Generalitat de Catalunya va reconèixer ahir, dimecres 17 de maig, 51 esportistes de l’Alt Pirineu i Aran i 2 clubs, el Cadí Canoe Kayak, que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2016 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

L’acte, que es va celebrar a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, ha comptat amb la participació del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la delegada del Govern, Rosa Amorós, l’alcalde de la capital de l’Alt Urgell, Albert Batalla, i el representant territorial d’Esports, Joan Segura, entre altres autoritats.

Dels 51 guardons individuals, 30 han correspost a esportistes masculins i 21, a femenins. Pertanyen a 18 clubs i entitats, 15 dels quals del mateix territori de l’Alt Pirineu i Aran, i s’inclouen en 7 disciplines esportives o federacions. L’any 2016, entre tots els esportistes guardonats, tant els de categories individuals com els integrants d’equips, es van assolir 24 medalles en campionats de Representació Territorial de l’Esport a Catalunya, 58 medalles als campionats d’Espanya (28 d’or), 4 medalles en campionats europeus (1 d’or) i 3 medalles en mundials.

És el primer cop que la Generalitat ha organitzat un acte exclusiu de reconeixement dels esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran. Fins ara en venia celebrant anualment un sol que aplegava els esportistes i clubs de tota la demarcació de Lleida. En aquest acte conjunt s’havia distingit sempre els esportistes a partir dels 16 anys. Enguany, com va succeir en l’acte celebrat a les Borges Blanques a finals d’abril dedicat als esportistes de la plana de Lleida, el ventall de l’edat dels guardonats s’ha ampliat incloent els de 14 anys cap endavant (categoria cadet).

Entre els esportistes que s’han distingit avui a la Seu d’Urgell hi ha Laura Orgué (esquí de muntanya i curses de muntanya), Júlia Bargalló (esquí alpí), Kilian Jornet (esquí de muntanya), Lidia Iglesias (esquí de fons), i piragüistes com Núria Vilarubla i Annebel van de Knijff, entre altres.

Reconeixement als dos esportistes pirinencs participants en els JJ.OO. de Barcelona i a la ciutat de la Seu d’Urgell per haver-ne estat subseu

En el transcurs de l’acte, i en motiu dels 25 anys de l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona, la Generalitat ha reconegut els dos esportistes lleidatans que hi van prendre part. Es tracta dels piragüistes Marc Vicente i Pere Guerrero.

A tots els esportistes i clubs guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l’artista balaguerí Albert Minoves titulada “Cursa de la vida”, elaborada per a l’ocasió. Per altra banda, la Generalitat ha aprofitat l’acte per remembrar que la Seu d’Urgell va ser una subseu olímpica el 1992, motiu pel qual Gerard Figueras ha lliurat a l’alcalde Batalla un guardó commemoratiu de la fita.

comentaris