ESQUÍ DE MUNTANYA

Garchet-Moralet i Marti guanyen la prova individual dels Europeus d’esquí de muntanya a Boí Taüll

Carlos Torres, a la categoria U18 dona li dona el segon or a Espanya.
Boí Tahüll campionats europeus
photo_camera Axelle Gachet-Mollaret ha guanyat en la categoria absoluta femenina / Boí Tahüll

Aquest dissabte s’ha disputat la prova individual dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022. Considerada la “prova reina” ha estat inaugurada per la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà. La francesa Axelle Garchet-Moralet ha aconseguit la victòria a la categoria absoluta femenina, en un emocionant final davant la sueca Tove Alexandersson. Werner Marti en absoluta masculina han aconseguit la victòria. La resta de guanyadors per categories han estat: Lisa Moreschini (ITA) en l’U20 femenina; Aurélien Gay (FRA) en l’U20 masculina; Caroline Ulrich (SUI) en l’U20 femenina; Anselme Damevin en l’U20 masculina; Ida Waldal (NOR) en l’U18 masculina i Carlos Torres (ESP) en l’U18 masculina.

unnamed (5)
La presidenta d'FGC ha inaugurat la prova individual senior woman dels Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya.

Novament, com a les jornades anteriors, la organització ha treballat de valent per dissenyar quatre traçats per assegurar l’espectacle en les diferents categories. L’ascens, la cursa a peu amb els esquís a l’esquena, el descens però sobretot, les transicions han evidenciat que la prova individual dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022 és la més tècnica i exigent per a la resistència atlètica dels participants.

Els recorreguts han estat diferents segons la categoria. Els participants de la categoria sènior masculina han fet un bucle que passava tres vegades per la pista Vista Aneto, a més d’una vegada per la Pala del Tuc i Concòrdia amb un desnivell acumulat de 1.592 metres positius. Les participants de la categoria femenina i els participants de la categoria U20 han fet un bucle passant dues vegades per la pista Vista Aneto i una per la Pala del Tuc i Concòrdia amb un desnivell acumulat de 1.302 metres positius. Pel que fa a la categoria U20 femenina i U18 masculina, ambdues han fet un bucle on han passat dues vegades per la pista Vista Aneto i una per Concòrdia amb un desnivell acumulat de 890 metres positius i la categoria U18 femenina han fet un pas per la pista Vista Aneto i un per la Pala del Tuc fent un desnivell acumulat de 742 metres positius.

Per tal d’adaptar-se al format olímpic i també a la retransmissió en streaming, s’han establert uns recorreguts en bucle i sense sortir del camp visual del domini esquiable de l’estació. Aquest fet també aporta també valor afegit al fer-ho molt més accessible als espectadors que s’han desplaçat per veure la prova des de l’estació, si bé la prova també s’ha retransmès en directe al web de la ISMF. 

unnamed (4)
Carlos Torres, el nou campió d'Europa en la modalitat individual en la categoría U18

Les posicions de podi de les diferents categories han estat:

unnamed (2)
unnamed (2)

Fins el moment, el rànquing de medalles dels campionat és:

unnamed (3)
unnamed (3)

Demà diumenge serà la darrera jornada dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022, dia de cloenda d’aquests campionats en el que es disputarà la prova de relleus mixt.

comentaris