Endesa facilita un cabal mínim a la Noguera Pallaresa per la Copa d'Espanya d'Estil Lliure d'aquest cap de setmana

Des de demà dissabte i fins al diumenge es regularà el flux d'aigua per possibilitar la competició ludicoesportiva

1255
photo_camera Una noia practicant piragüisme al riu Norguera Pallaresa.

Endesa col·laborarà amb la celebració de la Copa d’Espanya d’Estil Lliure, també dit Freestyle de piragüisme modificant el cabal de la Noguera Pallaresa per tal d’adequar-lo a les necessitats d’aquesta competició. En concret, la Companyia ajustarà el turbinat de les centrals hidràuliques de la Torrassa i Llavorsí, durant els dies de la competició, de dissabte i diumenge, amb l’objectiu de garantir l’estat òptim del riu per tal que tingui les condicions requerides per a la prova.

L’operació de regulació del riu s’iniciarà el matí de dissabte a la central hidroelèctrica de la Torrassa, que  funcionarà a una generació mínima estable de 3 MW (112 m3/s) des de les 5 de la matinada a les 12 del migdia tant dissabte com diumenge. D’altra banda, la central de Llavorsí generarà 38 MW (15m3/s) de les 7 del matí a les 12 del migdia, també durant el cap de setmana, i fins a les 2 de la tarda es reduirà a 25 MW (10m3/s). A més, durant la tarda de dissabte es regularà el cabal a 35 MW (14m3/s) de les 6 a les 8 de la tarda per la realització òptima de totes les competicions previstes. 

Aquest campionat forma part del 54è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, una festa popular i esportiva amb competicions internacionals d’aigües braves que inclou proves de totes les modalitats. Entre elles, l’estil lliure disciplina del piragüisme on els participants aprofiten les onades del corrent per realitzar figures diverses, que punten en funció de l’espectacularitat d’aquestes.

La Companyia respon amb aquesta actuació a la demanda de l’organització per tal de garantir l’estat òptim de la Noguera Pallaresa. Així, Endesa, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua, entén la importància dels esdeveniments esportius per a la vida social i econòmica de la comarca.

comentaris