Endesa modifica el cabal mínim de la Noguera Pallaresa per garantir la celebració del Ral·li Internacional de Piragüisme

Amb motiu de les competicions d’avui dimarts i del dijous, la Companyia modificarà el cabal mínim del riu

2889
photo_camera Un palista al riu Noguera Pallaresa.

Endesa col·laborarà amb la celebració de la 54è Ral·li internacional de la Noguera Pallaresa modificant el cabal de la Noguera Pallaresa per tal d’adequar-lo a les necessitats de les diverses competicions. En concret, avui dimarts es celebra la ‘Copa Catalana de Joves promeses d’Eslàlom’ i el poper dijous el ‘Open de Ràfting Nocturn’, per la qual cosa la Companyia ajustarà el turbinat de la central hidràulica de Llavorsí durant els dies de la competició amb l’objectiu de garantir l’estat òptim del riu per tal que tingui les condicions requerides per les proves.

L’operació de regulació del riu s’inicia aquest matí de dimarts a la central hidroelèctrica de Llavorsí, que  funcionarà a una generació mínima estable de 15 MW des de les 10 del matí a les 14 del migdia i, a partir de les 15 i fins a les 18 de la tarda és generarà 35 MW, per obtenir un cabal de 14 m3/s. Per altra banda, el dijous, es precisa un cabal d’aigua de 20 m3/s i per aconseguir-ho, Endesa, generarà una potencia fixa de 50 MW des de les 17 de la tarda a les 22 de la nit.

Aquest esdeveniment internacional es celebra cada any a la capital del Pallars Sobirà i és una festa popular i esportiva amb competicions internacionals d’aigües braves que inclou proves de totes les modalitats. Entre elles, diferents disciplines del piragüisme així com de ràfting, on els participants competeixen per aconseguir les millors classificacions i donar el màxim espectacle als espectadors.  

La Companyia respon amb aquesta actuació a la demanda de l’organització per tal de garantir l’estat òptim de la Noguera Pallaresa. Així, Endesa, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua, entén la importància dels esdeveniments esportius per a la vida social i econòmica de la comarca.

comentaris