ESQUÍ DE MUNTANYA

Domini del planter català d'esquí de muntanya als campionats estatals celebrats a Panticosa

La cerdana Laia Sellés (Cerdanya Skimo Team) ha dominat de cap a peus la categoria U18
Oriol Cardona Campionats-dEspanya-Individual-012_web
photo_camera Oriol Cardona als Campionats d'Espanya individual d'esquí de muntanya / Xavi Palahí

La selecció catalana d’Esquí de Muntanya i els joves del planter del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya han tornat a ser els grans dominadors dels campionats estatals de l’especialitat que s’han disputat a Panticosa (Aragó).

El nom propi dels campionats ha estat el del banyolí, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) qui ha signat el triplet i s’ha emportat la victòria en les tres modalitats. Cardona ha pujat al primer calaix del pòdium a les curses d’esprint, vertical i individual.

El petit dels Cardona, que sortia com a gran favorit, no ha fallat i ha demostrat que segueix un esglaó per sobre dels seus rivals en l’àmbit estatal. Tot i algun final ajustat, sobretot a la cursa vertical, on Antonio Alcalde, li va disputar la prova fins pràcticament la línia de meta, Cardona va presentar credencials per a ser la gran opció de l’equip de la FEDME que competirà als mundials que s’han de disputar a Boí a finals d’aquest mes de febrer.

Cardona ha estat acompanyat al pòdium de dos catalans més en els seus pòdiums; Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Albert Pérez (Cerdanya Skimo Team).

Ferrer torna de Panticosa com una realitat i amb dos subcampionats, el de la cursa individual i el de l’esprint. El Berguedà ha demostrat perquè és un dels noms a tenir en compte en els pròxim anys tot i el seu debut aquesta temporada en categoria U23 i per tant en sènior.

Albert Pérez també ha tancat uns campionats gairebé rodons amb dos pòdiums. El tarragoní ha estat tercer en les curses vertical i individual.  Pérez que va despuntar en categoria U20 on va destacar a la prova vertical amb un bronze a Andorra, segueix treient el cap com a sènior U23 aquesta campanya.

Cal remarcar el paper dels esportistes U23 de la selecció catalana. Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), Marc Ràdua (CEPS), Albert Pérez (Cerdanya Skimo Team), Oriol Oliver (Ski Club Camprodon) i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), que s’han emportat pòdiums també a la categoria promesa de la competició, a més a més de brillar en la màxima categoria.

Pòdiums catalans sota el domini d’Ana Alonso 

L’andalusa Ana Alonso ha estat el nom propi de la categoria femenina i com Oriol Cardona també ha signat el triplet en els estatals.Alonso ha tingut la companyia sempre en els pòdiums d’esportistes de la selecció catalana.

En la prova esprint que obria la competició, Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team) i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) van acompanyar a Alonso en un debut on començava a quedar clar que l’andalusa seria la gran favorita en els estatals.

Marta Garcia va tornar a quedar-se a les portes de la victòria en la cursa vertical on Ana Alonso es va tornar a emportar la victòria i Clàudia Tremps (AE Vidabona), actual líder de la Copa Catalana, va ocupar el tercer calaix del pòdium en un nou doblet català.

La cursa individual que va tancar la competició va deixar un nou pòdium en aquesta ocasió per Maria Costa, que repetia bronze i marxava cap al Bages amb dos tercers llocs als estatals.

Maria Costa Campionats-dEspanya-Vertical-211_websize
Maria Costa a l’arribada a meta de la cursa vertical / Xavi Palahí

Un planter català ple de pòdiums

Les categories de formació han deixat un grapat important de pòdiums per a les esportistes i els esportistes catalans. Abanderats pels tricampionats de;  Laia Sellés (Cerdanya Skimo Team) que ha dominat de cap a peus la categoria U18 i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) que ha fet el mateix a la U20, la jove delegació catalana ha sumat un total de 11 pòdiums en verticals, 12 en esprint i 12 en la cursa individual. A més a més de la triple victòria de la Laia Sellés i en Tomeu Comellas cal remarcar el doblet de l’Aina Roca U14 (AE Mountain Runners del Berguedà) o els tres pòdiums U20 d’Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) .

Els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya han estat presents en pràcticament tots els pòdiums de les tres modalitats i han competit a un alt nivell durant els tres dies dels estatals.