World Ski Mountaineering Master 2018

Doble pòdium de Jordi Alís al Masters d'esquí de muntanya celebrat a la Xina

Jordi Alís, de la selecció catalana, ha estat el gran dominador de les curses celebrades a la Xina i s’ha emportat tant la categoria sprint com també la de cronoescalada amb doblet pel pirinenc de la Seu d'Urgell.

Jordi Alís guanya a la Xina 2
photo_camera Jordi Alís guanya per partida doble a la World Ski Mountaineering Master 2018/FEEC

Jordi Alís ha aconseguit una doble victòria a la World Ski Mountaineering Master 2018 que s'ha celebrat aquesta passada setmana a la Xina. La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha informat del gran triomf aconseguit per la Selecció Catalana d'Esquí de Muntanya, que ha tornat del campionat del món a la Xina, la World Ski Mountaineering Master, amb 5 pòdiums. Efectivament, Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) , Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) i Erola Bisquert (UE Vic) han aconseguit pujar als pòdiums després d'haver estat convidats a participar-hi per la Chinese Mountaineering Association, que s’ha disputat a la Xina a l’entorn del mont Gangshika, a la província de Qinghai.

Jordi Alís ha estat el gran dominador de les curses i s’ha emportat tant la categoria sprint com també la de cronoescalada amb doblet pel català. L’esquiador del Cerdanya Skimo Teamha estat acompanyat de dos esquiadors locals en el pòdium de la categoria sprint on cal destacar el quart lloc del també català Sergi Lambea (CE Madteam). A la vertical, Alís ha tornat a mostrar la seva superioritat i s’ha imposat als esquiadors xinesos i a Sergi Lambea que ha acabat la prova com a cinquè classificat. A més a més dels esquiadors xinesos i catalans també han participat de la prova asiàtica esportistes francesos i americans.

Jordi Alís a la Xina 2
(Jordi Alís, al centre de blau, amb altres integrants de la Federació catalana)
Alís suma aquesta victòria als dos subcampionats de Catalunya que ha aconseguit aquesta temporada. L’esquiador urgellenc va quedar segon a la Molina, al Campionat de Catalunya d’esquí de muntanya vertical per darrere de Nil Cardona (Ski Club Camprodon) i segon també a Núria, al Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya individual per darrere de Joan Reyné (Ski Club Camprodon).

Pel que fa a la categoria femenina la berguedana, Clàudia Sabata, ha aconseguit el tercer lloc a la prova vertical on la russa Enakaterina Osichkina ha mostrat el seu domini davant la catalana i les esquiadores xineses.

Mateixos rols pràcticament a la cursa sprint on Osichikina s’ha emportat la prova amb Clàudia Sabata segona i l’osonenca, Erola Bisquert, tancant el pòdium.
Sabata tanca amb aquests pòdiums un any on també ha aconseguit un tercer lloc al Campionat de Catalunya vertical d’esquí de muntanya tot i els problemes amb les pells que va tenir a la sortida de la prova disputada a la Molina.

El combinat català ha tingut la baixa finalment d’Aribau Portillo que per problemes burocràtics no va poder viatjar a la Xina.

La cita xinesa, a més d’albergar dues proves competitives, organitza un campus d’esquí de muntanya, on atletes de totes les nacionalitats comparteixen activitats i experiències. És per aquest motiu que la selecció ha viatjat amb un equip de joves esportistes, que tot i la seva edat ja acumulen títols importants.  Lambea i Portillo, per exemple, han guanyat aquesta temporada la 34a Copa FEEC-Ferrino per equips.

El World Ski Mountaineering Masters tanca la temporada per la selecció catalana, que enguany ha aconseguit el seu primer títol internacional amb un equip íntegrament català, al Tour du Grand Paradis.