ESQUÍ

La prova de Slalom tanca deu dies de mundials FIS Para Alpine Ski 2023 a l'estació pallaresa d'Espot

L'andorrà Roger Puig ha tancat els Mundials d'Espot amb una 7a posició a la cursa d'eslàlom.

FIS Para Alpine Ski 2023
photo_camera Slalom dels mundials FIS Para Alpine Ski a Espot / Toni Grases

La prova de Slalom ha estat l’encarregada de tancar, aquest diumenge, els FIS Para Alpine Ski 2023, en la categoria masculina i la categoria femenina. La prova ha comptat amb 74  participants, 26 dones i 48 homes, i s’ha celebrat a la pista Bosc 2, amb un desnivell de 220 m i 61 portes. La primera mànega de la cursa ha donat el tret de sortida a les 10:00h i, la segona, a les 13:30h.

La disciplina de Slalom és una de les proves tècniques del campionat, i es caracteritza perquè les portes estan col·locades més a prop l’una de l’altra que en la prova de Slalom Gegant. Per norma general, els 30 millors corredors de la primera mànega passen a participar a la segona i en aquesta surten en l’ordre invers, de manera que l’atleta que hagi quedat en la primera posició a la primera ronda, sortirà l’últim en la segona.

Slalom dels mundials FIS Para Alpine Ski a Espot 1
Slalom dels mundials FIS Para Alpine Ski a Espot / Toni Grases

Pel que fa als resultats de la prova de Slalom que s’ha celebrat avui, en la categoria femenina, a la classe Vision Impaired la guanyadora ha estat la l’austríaca Veronika Aigner (1:46:83, mentre a la classe Women Standing s’ha proclamat guanyadora la sueca Ebba Aarsjoe (1:44:27) i en la classe Women Sitting ho ha fet l’alemanya  Anna Lena Forster (1:53:66). A ella l’ha seguit l’espanyola Audrey Pascual, que amb una marca de 2:19:28 ha quedat en segona posició i ha obtingut la medalla de plata en la categoria Women Sitting. 

En la categoria masculina, la classe Vision Impaired ha estat encapçalada per l’italià Giacomo Bertagnoli (1:35:38), mentre el francès Arthur Bauchet (1:38:91) ha guanyat la primera posició de la classe Men Standing i el noruec Jesper Pedersen (1:37:70)  ha aconseguit la primera posició de la classe Men Sitting.

Roger Puig
L'esquiador andorrà, Roger Puig, aquest diumenge als mundials FIS Para Alpine Ski celebrats a Espot / FAE

L'andorrà Roger Puig en 7a posició

L'andorrà Roger Puig ha tancat els Mundials de para alpí d'Espot amb una 7a posició a la cursa d'eslàlom. Es tracta del millor resultat aconseguit per l'andorrà en campionats del Món, a més, s'ha coronat com el millor de la seva categoria 9.2.

Del 9 al 18 de març de 2022, l’estació catalana de La Molina acollirà per la seva banda els mundials FIS Para Snow 2023, una competició destinada al snowboard paralímpic que comptarà amb la participació de 71 atletes de 21 països. Durant aquests mundials, es disputaran proves en les disciplines de Snowboard Cross i Dual Banked Slalom.