JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Una delegació del COI visita les instal·lacions de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

Ricard Font, responsable de l'oficina tècnica dels Jocs Olímpics Pirineus-Barcelona, ha explicat que la valoració dels membres del màxim organisme olímpic ha estat positiva.

 
Ricard Font
photo_camera Pla curt del responsable de l'oficina tècnica dels Jocs Olímpics Pirineus-Barcelona, Ricard Font, en una imatge d'arxiu/Nazaret Romero

La candidatura Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d'hivern del 2030 continua avançant amb pas ferm. Segons informacions publicades pel diari ARA, i explicades també per TV3, aquesta setmana, membres del Comitè Olímpic Internacional han visitat de nou les instal·lacions de la Molina, Masella i Baqueira-Beret i les impressions són bones. La delegació del COI ja havia fet una primera visita a l'estiu i ara han tornat a l'Alt Pirineu per tornar a veure les mateixes instal·lacions amb neu.

Ricard Font, responsable de l'oficina tècnica dels Jocs Olímpics Pirineus-Barcelona, ha explicat en declaracions a TV3 que la valoració dels membres del màxim organisme olímpic ha estat positiva.

"Ara hem fet una prova in situ de com podrien ser aquestes proves amb neu i amb esquís i la valoració ha sigut positiva. El pirineu català, en conjunt, està en disposició d'acollir unes proves olímpiques de cara a uns possibles Jocs Olímpics".

En principi, el mes de març s'ha d'entregar el primer projecte tècnic al Comitè Olímpic Internacional. Un pas més, doncs, perquè aquesta candidatura sigui una realitat.

El CSD, en plena sintonia

Rienda i Figueras

(Foto: Gerard Figueras i María José Rienda es van reunir a la seu del CSD a Madrid/CSD)

La presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), María José Rienda, va rebre el passat dia 11 al secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, que li va presentar el projecte Pirineus-Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030.

Segons va informar el mateix CSD, Rienda va qualificar la iniciativa com un "projecte positiu, a més d'una gran oportunitat per al país de crear ocupació i infraestructures". Acompanyada pel director general de l'organisme, Mariano Soriano, Rienda va afegir que "els esdeveniments esportius ajuden a millorar les possibilitats de l'esport espanyol".

comentaris