ESQUÍ

Les Copes del Món d'esquí de muntanya i Para Esquí Alpí es duran a terme al 2024 a Boí Taüll i La Molina

L'estació cerdana acollirà la competició del 12 al 17 de gener i la de l'Alta Ribagorça els dies 27 i 28
FIS PARA ESQUÍ ESPOT MARTA LLUVICH
photo_camera Públic animant a la competició FIS Para Esquí a l'estació pallaresa d'Espot / Marta Lluvich

Les Copes del Món d'esquí de muntanya i Para Esquí Alpí es disputaran aquest hivern a les estacions de Boí Taüll i La Molina gestionades per FGC. Així, el complex de l'Alta Ribagorça, que ha organitzat enguany els Campionats del Món ISMF Skimo, serà l'amfitriona de les proves de Sprint i Relleus Mixtes, on es preveu una participació de fins a 24 països i prop de cent esportistes. La competició combina l'ascensió amb pells sintètiques que ajuden a traccionar per pujar i seccions a peu amb els esquís a la motxilla. Paral·lelament, La Molina acollirà les proves de velocitat en modalitat de Descens i Súper Gegant. El nou Estadi Lluís Breitfuss, situat a la Pista Barcelona, serà l'escenari d'aquestes competicions, les més exigents de la Copa.

Boí Taüll compta amb 45 km de pistes i quatre recorreguts d'esquí de muntanya que van des dels aptes per a debutants fins a desafiaments tècnics per als més experimentats. La Molina, per la seva banda, ofereix unes pistes excel·lents per als esportistes amb diversitat funcional.

La temporada passada es van disputar dos​ Campionats del Món de Para Esquí Alpí a ​Espot i de ​Para Snow a ​La Molina, a més del ​Campionat del Món de Skimo ISMF a Boí Taüll. Aquests esdeveniments van tenir un impacte econòmic de gairebé 4 milions d’euros. A més, van generar 603 llocs de treball directes i indirectes, contribuint a la dinamització de la zona. En l'àmbit de mitjans de comunicació, les competicions van generar un impacte destacat, amb més de 4,9 milions d'euros en aparicions i visibilitat.

Més a Esports