El Congrés de Natura i Esports ENOS 2017 comptarà amb prop de 150 participants d’arreu del món

El 4t Congrés Natura i EsportsNature & Sports Euro’Meet 2017, que tindrà lloc a la Seu d’Urgell els pròxims 27, 28 i 29 de setembre congregarà prop de 150 participants vinguts d’una dotzena de països d’arreu del món. 

Logo2017
photo_camera Logotip Nature&Sports Euromeet

Els congressistes procedeixen en la seva majoria de França, però també de països escandinaus (Dinamarca i Noruega), d’Àfrica (Nigèria i Kènia), Gran Bretanya, Irlanda, Bulgària, Portugal, Itàlia, així com també de Catalunya i d’Espanya. 

Així ho han explicat avui en la roda de premsa de presentació d’aquest congrés l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el subdirector d’estudis d’INEFC Barcelona, Eduard Inglés, i el director del Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, David Vallvé.

“La celebració d’aquest congrés a la Seu d’Urgell significa posicionar-nos com a ciutat de celebració d’aquest tipus d’esdeveniment en l’àmbit de la natura i l’esport, un congrés que defineix molt bé aquesta doble vocació que té la ciutat”, ha remarcat Albert Batalla

LASEU

L’alcalde urgellenc ha afirmat que amb la celebració del Congrés de Natura i esports “passin dues coses: que els participants coneguin la Seu d’Urgell com un territori referent al sud d’Europa de la pràctica d’esports a la natura, i això entronca molt bé amb aquesta vocació turística i esportiva que té la ciutat, i que un dels llegats que resulti d’aquest congrés sigui tot el coneixement que es posarà en comú per tal de donar resposta a reptes que el turisme esportiu té plantejats al voltant de la conciliació entre natura i esport”.   

Albert Batalla ha agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’IDAPA i la Generalitat de Catalunya amb la marca Pirineus que “ens ajuden a fer possible l’èxit d’aquest congrés”. 

Continguts del congrés 

Per la seva part, Eduard Inglés, subdirector d’estudis d’INEFC Barcelona, institució que ostenta la presidència del comitè científic del Congrés Natura i Esport 2017, ha explicat el contingut del congrés i les ponències que hi ha programades per a les tres jornades d’aquest esdeveniment. 

Inglés ha avançat que el congrés gira a l’entorn d’una única temàtica que és la sostenibilitat que es desenvoluparà en 4 eixos principals: l’econòmic (Turisme actiu), el social (Esport en el medi natural i benestar personal), l’ecològic (Esport en reserves naturals) i l’institucional (Grans esdeveniments en medi natural). Cadascun d’aquests eixos es desplegarà a través de 2 ponents convidats per l’organització i de les aportacions dels mateixos congressistes. 

Respecte als ponents hi destaquen Enric Truñó, responsable del projecte de la candidatura dels Jocs Olímpic d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022; Enric Torres, director de Turisme Andorra; Javier Gómez Limón, d’Europark Spain; o el Dr. Peter Varley, de la Universitat Napier d’Edimburg, entre d’altres. 

Els assistents al congrés podran realitzar pràctiques a la natura al Rafting Parc, a les hípiques del territori, BTT, entre d’altres activitats esportives a la natura. També presenciaran demostracions dels GRAE i de marxa nòrdica. 

El congrés es desenvoluparà durant les tres jornades en dues sessions simultànies que tindran lloc tant a la sala Sant Domènec com al CETAP-Telecentre la Seu d’Urgell. 

Val a dir que tot el contingut del congrés i altres informacions relatives es poden trobar al web de Turisme Seu http://www.turismeseu.com/

Inauguració del congrés 

El 4t Congrés Natura i Esports s’inaugurarà dimecres 27 de setembre a dos quarts de deu del matí en un acte que tindrà lloc a la sala Sant Domènec amb les intervencions de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el director d’INEFC Jordi Solà, el president de COPLEFC, Pere Manuel i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.  

L’atleta i abanderada d’aquest congrés Emma Roca serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural.