28.05.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu engega una campanya de captació de voluntariat pel Territori Special

El Territori Special se celebraran el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre d'enguany a la Seu d'Urgell i Andorra la Vella

territori
Logotip de la crida de voluntaris pel Territori Special
La Seu engega una campanya de captació de voluntariat pel Territori Special

Ahir es va presentar la campanya de captació de voluntariat pel Territori Special que se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre d’aquest any a la Seu d’Urgell i a Andorra la Vella, prova que representa el tret de sortida dels Jocs Special Olympics que se celebraran del l’octubre de 2018 a ambdós territoris. 

La presentació d’aquesta crida al voluntariat s'ha realitzat en una roda de premsa simultània des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i des del Comú d’Andorra la Vella, encapçalada per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la cònsol major andorrana, Conxita Marsol, que ha simbolitzat l’inici conjunt de la campanya de captació de voluntaris als dos territoris.  

La roda de premsa es va realitzar amb el passi d’un vídeo on el president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, anima a tothom a fer de voluntari en aquests dos esdeveniments, sota el lema ‘Vine a buscar la teva abraçada’

IMG_5819

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va subratllar que “la gent de la Seu i comarca que vulguin i puguin tenen una excel·lent oportunitat per a contribuir de manera voluntària a tirar endavant un esdeveniment social i esportiu de primer ordre com són les proves esportives Territori Special i els Jocs Special Olympics”. Batalla ha destacat el “valor afegit” que tenen tant de Territori Special i els Jocs Special Olympics. “Tenen un gran valor social i d’integració de les persones amb discapacitat intel·lectual”. 

La força del voluntariat   

El cap de setmana del 21 i 22 d’octubre la Seu d’Urgell, juntament amb Andorra l Vella, acollirà les proves esportives que integren l’esdeveniment anomenat Territori Special amb l’objectiu d’apropar els esportistes amb el territori que els acollirà en els pròxims Jocs Special Olympics 2018 que també tindran lloc tant a la capital alturgellenca com a la parròquia andorrana. 

En les diferents proves esportives de Territori Special hi prendran part uns 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual vinguts de Catalunya, així com d’altres països d’arreu del món. “Per això, ha explicat la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vivesés tan necessària la figura del voluntari, la seva importància és comparable amb la figura de l’esportista”. 

Els voluntaris tindran la tasca encomanda de donar suport a la realització de les proves esportives, així com també a la zona del village. “L’ajut en tasques administratives, secretaria, acompanyament d’esportistes, logística, control d’accessos o protocol, és primordial”, ha destacat Vives

En aquesta crida al voluntariat, la tinent d’alcalde urgellenca d’Atenció a les Persones ha remarcat que “la Seu ja va viure l’esperit del voluntariat olímpic amb els Jocs Olímpics del 92, i ara es tracta de que el revisqui amb un jocs que com indica el seu nom són especials, que contenen aquest pòsit i aquesta força del voluntariat social”. 

Una peça clau en la captació de voluntariat és el centre Taller Claror de la Seu d’Urgell que com molt bé ha explicat la seva directora, Ma Carmen Sebastià, en serà el dipositari legal de les dades dels voluntaris. “Emplacem que tothom s’hi apunti, tothom hi és benvingut, ja que hi ha tasques molt diverses a fer”. Al respecte Sebastià ha afegit “les persones que facin de voluntàries se’n duran un gran regal: satisfacció, emoció i sentiments que no hauran viscut abans d’aquesta experiència i que els acompanyaran al llarg de tota la seva vida”. 

Tant els representants del consistori urgellenc com del Taller Claror han tingut un record pel recentment desaparegut Francesc Martínez de Foix, qui fou president de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-ACELL, una de les persones amb qui van encetar les converses per la celebració dels jocs. 

Inscripcions i formació 

A partir de demà divendres 15 de setembre ja es podran formalitzar les inscripcions per poder formar part de l’equip de voluntaris de Territori Special, així com també dels pròxims Jocs Special Olympics. L’únic que es demana és tenir més de 16 anys. 

Les inscripcions es podran fer on-line al web municipal www.laseu.cat on hi haurà un fitxa que caldrà omplir, així com també a través de fitxes en format paper que hi haurà repartides en diferents equipaments municipals com l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, entre d’altres espais públics de la ciutat. 

Les persones que formin part de la família de voluntaris rebran una formació genèrica el dia 19 d’octubre, mentre que la formació més específica tindrà lloc el mateix dissabte 21 d’octubre al matí. 

Les proves esportives 

Territori Special tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre a la tarda i diumenge 22 d’octubre al matí. Les proves que se celebraran al llarg d’aquestes dues jornades seran petanca, bàdminton i ciclisme. Val a dir que Andorra la Vella collirà els mateixos dies les proves d’atletisme i futbol sala. 

La cerimònia de cloenda de Territori Special serà diumenge al migdia en un acte que se celebrarà al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell. Tot seguit tindrà lloc un dinar de germanor entre esportistes, voluntaris i membres de l’organització d’aquest esdeveniment.

La Seu engega una campanya de captació de voluntariat pel Territori Special
Comentarios