JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Gerard Figueras: "Si el COI truca a la porta de Catalunya per a l'any 2026, els direm que estem a punt"

El secretari general de l'Esport ha afirmat que encaren el projecte "amb il·lusió" i el veuen "més a prop que mai". 

Gerard Figueras CCMA
photo_camera El Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras/CCMA

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha assegurat que tindran enllestit de cara al primer trimestre de 2019 un "primer dossier" tècnic per elaborar la precandidatura Pirineus-Barcelona per organitzar uns Jocs d'Hivern. El Comitè Olímpic Internacional (COI) va donar llum verda a l'octubre a Pirineus-Barcelona per a què comencés a treballar en una proposta concreta per organitzar els Jocs d'Hivern de l'any 2030. Després que Calgary (Canadà) hagi renunciat a la candidatura per als Jocs d'Hivern 2026, Figueras ha obert la porta a competir per a organitzar-los. "Si el COI truca a la porta de Catalunya per a l'any 2026 no podem tenir altra resposta que dir-los que estem a punt", ha assegurat el secretari general de l'Esport aquest dijous.

Figueras ho ha dit durant la presentació de la temporada d'hivern 2018-2019 de les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). "El dossier que ens demana el Comitè Olímpic Internacional no volem esperar a tenir-lo el 2019, 2020 o 2021. Tindrem un primer dossier el primer trimestre de 2019", ha afirmat el secretari general de l'Esport. 

"No us preocupeu, estem fent les coses bé", ha dit Figueras, que ha puntualitzat que estan treballant amb l'horitzó dels Jocs Olímpics del 2030. Tanmateix, el secretari general de l'Esport ha dit que els tres candidats del 2026 no avancen "amb la solidesa" amb què ho està fent la candidatura Pirineus-Barcelona. De fet, la població de Calgary van rebutjar la candidatura dimecres en referèndum. Les altres candidatures acceptades pel COI per al 2026 són Estocolm (Suècia) i Milà/Cortina d'Ampezzo (Itàlia). "Que a ningú se li escapi que hem d'estar a punt", ha insistit Gerard Figueras

El secretari general de l'Esport ha afirmat que encaren el projecte "amb il·lusió" i el veuen "més a prop que mai". "És ara o mai", ha dit Figueras, que ha remarcat que existeix el compromís de "treballar junts" perquè els Jocs Olímpics d'Hivern impactarien positivament en el territori.