ESQUÍ DE MUNTANYA CAMPIONATS DEL MÓN

La cerdana Laia Sellés guanya la primera medalla d'or dels ISMF World Championships Skimo Boí Taüll 2023

Oriol Cardona es proclama campió del món en esprint
Laia Sellés mundials Taüll 2
photo_camera La cerdana Laia Sellés guanya la primera medalla d'or dels mundials / Press Skimo Boi Taüll

Abans de les 8h del matí, els atletes participants a la prova d’Esprint dels ISMF World Championships Skimo Boí Taüll 2023 ja estaven a punt per la primera competició dels mundials. Així, la prova donava el tret de sortida a les 8:28h amb una increïble expectació a la base de l’estació, a la zona de Mulleres.  L’equip espanyol ha obtingut 5 medalles, entre les que destaquen l’or de la jove Laia Sellés a la categoria U18 i l’emocionant victòria d’Oriol Cardona.

Oriol Cardona mundials Boí sprint
Oriol Cardona s'ha proclamat campió del món en esprint / Press Skimo Boi Taüll 

Crònica de la jornada: Esprint

La prova d’Esprint és la més ràpida dels mundials, una cursa individual que combina les característiques i tècniques bàsiques de l’esquí de muntanya en pujada amb pells, tram a peu amb esquís a l’esquena i una única baixada. La primera ronda de l’Esprint és una qualificació individual amb sortida cada vint segons, els esportistes més ràpids passen rondes eliminatòries amb tandes de 6 persones fins arribar a la final.

Laia Sellés mundials Taüll
Laia Sellés ha guanyat el títol mundial en la categoria sub-18 femenina després de dominar la final clarament / Press Skimo Boi Taüll

La jornada ha començat amb les classificatòries de les categories U20 i U18. A les 10:30h ha tingut lloc la final U18 de dones, amb la victòria destacada de Laia Sellés, qui amb només 16 anys acumula al seu palmarès tres medalles d’or al Festival Olímpic de la Joventut Europea, i ara una medalla d’or en la disciplina Esprint de la competició més destacada del calendari: els Mundials. “És una sensació increible convertir-se en campiona del món davant dels meus amics a casa! No m’esperava això perquè tinc un dit trencat” - explica. En la categoria masculina, l’italià Erik Canovi s’ha endut la medalla d’or.