CURSES PER MUNTANYA

El cerdà Kilian Jornet s'imposa a l’Ultra Trail del Mont Blanc per quarta vegada i estableix un nou rècord

El cerdà es posava al capdavant de la cursa en la pujada a La Giète, al quilòmetre 138 i després que Jim Walmsley, que aspirava a ser el primer nord-americà en guanyar la cursa, es quedés sense forces.
Kilian Jornet guanya ultra trail Montblanc
photo_camera Kilian Jornet a l'arribada després de guanyar l'Ultra Trail del Mont Blanc 2022 / Paul Brechu (UTMB).

Nova proesa en carrera esportiva de Kilian Jornet, amb el triomf en l’Ultra Trail del Mont Blanc (170 km i 10.000 m D +) malgrat ser positiu –i asimptomàtic– en covid-19. És la seva quarta victòria en la prova, després de les que va aconseguir el 2008, el 2009 i el 2011, de la qual n’estableix el nou rècord: 19h49. A més, amb quatre, iguala François d’Haene en número de triomfs.

El cerdà es posava al capdavant de la cursa en la pujada a La Giète, al quilòmetre 138 i després que Jim Walmsley, que aspirava a ser el primer nord-americà en guanyar la cursa per excel·lència al planeta, es quedés sense forces.

Pau Capell, guanyador el 2019 i posseïdor del rècord de la cursa (20h19:07) , era el primer en atacar al quilòmetre 13 i Jornet s’hi agafava de seguida. Els dos catalans, Zach Miller, Jim Walmsley i Germain Grangier formaven el grup capdavanter al quilòmetre 22 mentre que al llarg de la nit Walmsley era qui més corria, arribant a treure 13 minuts a Jornet al quilòmetre 113. Ell i Mathieu Blanchard anaven retallant distàncies mentre Kilian afrontava, ja en solitari, l’últim descens a Chamonix amb 8 minuts de marge.