16.08.2022 |
Viure als Pirineus

CURSES POPULARS

Centenars de persones tenyeixen de groc la plaça dels Oms en una primaveral Sant Silvestre de la Seu

Jordi Carrascal i Maria Miró guanyen l’emblemàtica cursa en un recorregut de 3,6 Km i amb una participació de 409 corredors
Sant Silvestre primaveral bis
Línia de sortida de la Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Penya Turet / FS
Centenars de persones tenyeixen de groc la plaça dels Oms en una primaveral Sant Silvestre de la Seu

Després de dos anys en què la tradicional cursa per acabar l'any no es va poder celebrar a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19, la 13a edició de la Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Penya Turet ha retornat aquest dissabte de les darreries de maig. Ho ha fet de manera excepcional, en una jornada plenament primaveral, en el format tradicional, però sota la llum del sol. Així, 409 corredors s’han tornat a retrobar i amb el color de les seves samarretes han tenyit de groc la plaça dels Oms de la capital alturgellenca.

Sant Silvestre podi homes
Podi de la categoria d'homes de la 13a Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Penya Turet /RÀDIO SEU

Amb un recorregut de 3,6 km, que els participants han pogut fer corrent o bé caminant, Jordi Carrascal (12 minuts 50 segons), en homes, i Maria Miró (14 minuts 39 segons), en dones, han aconseguit creuar la línia d’arribada en primera posició. En la categoria d’homes, la segona i tercera posició ha estat per Eduardo Ribera i Toni Artigues. En dones, Núria Giménez i Gisela Vallverdú han ocupat el segon i tercer lloc respectivament.

Sant Silvestre primavera 2
La Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Penya Turet al seu pas pel carrer Major/ FS

A causa de les altes temperatures que al llarg de tot el dia d’avui s’han mantingut a la Seu d’Urgell, l’organització de la prova ha incrementat l’avituallament al llarg del recorregut. Per altra banda, s’ha comptat amb la col·laboració d’efectius del parc de Bombers de la Seu d’Urgell que, amb les mànegues d’aigua, arruixaven els corredors per tal de mitigar els efectes de la calor.

Sant Silvestre podi dones
Podi de la categoria de dones de la 13a Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Penya Turet /RÀDIO SEU

Una cursa popular i solidària

A causa de la pandèmia, la 12 edició de la Sant Silvestre de la Seu-Memorial Marc Penya Turet es va celebrar, el desembre de l’any passat, en un format virtual. La bona rebuda que havia tingut la panera solidària de l'any anterior, i que va permetre recaptar fins a 2.678 euros destinats íntegrament a la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que ajuda a infants i joves malalts de càncer o amb altres malalties greus, va incentivar a l'organització a continuar un any més amb aquesta vessant solidària. 

Centenars de persones tenyeixen de groc la plaça dels Oms en una primaveral Sant Silvestre de la Seu
Comentarios