BÀSQUET FEMENÍ

El Cadí La Seu aconsegueix la 5a Lliga Catalana Femenina i reedita el títol de campiones de l'any passat

Les de l'Alt Urgell han superat al Barça CBS per 60-42 a la final disputada aquest diumenge 2 d'octubre al Pavelló Municipal Girona-Fontajau.
Cadí la Seu campiones de Catalunya
photo_camera El CADÍ LA SEU aconsegueix 5a Lliga Catalana Femenina / David Subirana

El Cadí La Seu ha revalidat el títol de la Lliga Catalana Femenina AON després de superar el Barça CBS (60-42). Les de l'Alt Urgell han anat de menys a més, en un duel igualat on el desencert anotador del Barcelona a l'últim quart i els errors des del perímetre (4/18 en triples) han decidit el partit a favor de les de Jordi Acero.

El Barça CBS ha sortit al partit amb intensitat i s'ha posat al davant amb un parcial de 0-6 que ha respost Peña des del perímetre per marcar els primers punts al caseller del Cadí La Seu (3-6). Peña, de fet, ha estat el revulsiu del Cadí dirigint el joc i amenaçant des de l'exterior per liderar la remuntada del seu equip, que ha capgirat la situació (16-13) al final del primer quart.

Cadí la Seu campiones de Catalunya 2
Anna Cruz, entre diverses jugadoras del Cadí La Seu / FCBQ

Peña ha seguit inspirada des del perímetre al segon quart i ha iniciat una festa particular (14 punts al descans) amb Raventós per col·locar la màxima diferència al marcador (26-15) obligant Isaac Fernández a demanar temps mort. Anderson i Canella han frenat la sagnia barcelonina amb un parcial de 0-8 que ha tornat a ficar el Barça CBS al partit a un minut del descans (27-23). López i, un altre cop, Anderson han culminat la remuntada (27-28). Però les vigents campiones han respost des del perímetre amb un triplet de Júlia Soler que els ha permès marxar al descans amb avantatge (33-30).

El partit ha baixat revolucions a l'inici del tercer quart, amb algunes imprecisions i errors no forçats que han mantingut l'equidistància a tots dos equips. L'esquadra de Jordi Acero s'ha enlairat col·locant-se a 8 punts de distància (43-35) dels seus contrincants, que no trobaven solucions en atac. Tot i això, Rueda ha sortit al rescat amb un parell de bones accions que han mantingut el Barcelona en el partit al final del tercer quart (43-39).

Cadí la Seu campiones de Catalunya 4
Georgina Bahí amb la pilota a la final de la lliga Catalana femenina / David Subirana

Les de l'Alt Urgell han entrat a l'últim periple del partit amb intensitat i han noquejat les d'Isaac Fernández col·locant una barrera de 12 punts (51-39) a cinc minuts del final que el Barça CBS ha frenat amb un temps mort. Amb un parcial de 17-0 i un Barcelona fora de joc, el Cadí La Seu ha liquidat el partit i ha aconseguit revalidar el títol de Lliga Femenina per segon any consecutiu. Laura Peña (19 punts) ha estat nomenada MVP del partit.