ESQUÍ DE FONS

Bons resultats dels fondistes pirinencs a la prestigiosa Skiri Trophy, celebrada a Castello di Fiemme (Itàlia)

Marc Puigsubirà, tècnic de la selecció catalana d’esquí de fons, ha explicat que aquesta “és una prova molt reconeguda a l’Europa Central en les categories U14 i U16 i una gran oportunitat per córrer entre rivals de molt alt nivell”

Fondistes pirinencs a les Dolomites
photo_camera Fondistes pirinencs a Castello di Fiemme, a les Dolomites (Itàlia). Foto: FCEH

Els fondistes pirinencs van obtenir uns molt bons resultats a la prestigiosa Skiri Trophy, celebrada el passat cap de setmana a Castello di Fiemme, a les Dolomites (Itàlia). Estem parlant d’una reconeguda prova d’esquí de fons, sorgida el 1983, i que s’ha convertit en un test d’alt nivell pels millors joves fondistes d’arreu d’Europa.

Fins a onze representants catalans en categories U14 i U16 van competir en terres italianes, alguns d’ells formant part de l’equip de la Federació espanyola d’esports d’hivern (RFEDI). En U14 femení, que havien de completar un circuit de 4 quilòmetres, Júlia Pueyo del CEFUC va ser 38a i Martina Miquel, del CENA de Tuixent, va acabar 56a. En homes, amb 5 quilòmetres per davant, Marc Colell del CEFUC va ser 24è, amb Roc Vilaró del Club Esquí Bellver 28è i Aniol Borrell del Club d’Esquí Puigcerdà (P.E.C.) 31è.

D’altra banda, en U16 femení s’havien de completar 5 quilòmetres, on l’esquiadora aranesa Marta Moreno, del CAEI, va firmar una boníssima 13a posició com a seleccionada de la RFEDI, mentre que Jana Sellés del Club Esquí Bellver, també RFEDI, va acabar 39a. En U16 masculí, amb 7 quilòmetres de recorregut, també va estar molt a prop del Top 10 Miquel Auladell del Club Esquí Puigcerdà (P.E.C) i membre de l’equip RFEDI, que finalment va ser 12è. Proper al Top 20 va estar el també seleccionat RFEDI Martin Morales del CEFUC, que va acabar 23è. A més, Bernat Sellés del Club Esquí Bellver va ser 52è i Nil Gili del CEFUC 57è.

Marc Puigsubirà, tècnic de la selecció catalana d’esquí de fons. ha explicat que aquesta “és una prova reconeguda a l’Europa Central en aquestes dues categories i una molt bona oportunitat per córrer entre rivals de més bon nivell que a l’Estat espanyol”. Puigsubirà ha recordat que  “Miquel Auladell i Marta Moreno van arribar a meta en poc més de 10 segons de diferència dels 5 primers classificats, sinònim que va estar tot molt ajustat. Ens va faltar rematar en l’últim quilòmetre”.

Més a Esports