BASQUET

Bernat Canut posa fi a una brillant trajectòria dirigint el Cadí La Seu

Tot i tenir l’oferta de renovació sobre la taula, l’urgellenc ha decidit mantenir en peu la seva condició d’abandonar la disciplina de l’equip, la qual ja va transmetre el darrer mes de maig.
Bernat Canut 5
photo_camera Bernat Canut dirigint un partit al Palau Municipal d'Esports de la Seu d'Urgell / Agustí Peña

El fins ara tècnic de Cadí La Seu, vinculat a l’equip des de fa nou temporades i en cinc d’aquestes com a màxim responsable del cos tècnic, ha anunciat aquest matí de dilluns que abandona la disciplina de l’equip. L’urgellenc Bernat Canut posa fi a una brillant trajectòria dirigint a Cadí La Seu, el qual ha aconseguit culminar unes temporades històriques per l’equip i per al club.

Tot i tenir l’oferta de renovació sobre la taula, l’urgellenc ha decidit mantenir en peu la seva condició d’abandonar la disciplina de l’equip, la qual ja va transmetre el darrer mes de maig. Una decisió la qual confirma que és “seva, personal i presa amb el cap fred”.

Bernat Canut 3
Bernat Canut en la seva primera temporada com a entrenador de Cadí La Seu / Agustí Peña

En Bernat deixa endarrere unes cinc temporades de creixement constant, personal i professional, on ha anat desafiant i escrivint la història d’un dels equips amb els pressupostos més modestos d’una Lliga Femenina Endesa cada cop més exigent en tots els aspectes.

Agafant el relleu del nostre estimat Joan Carles Pié, en pau descansi, a causa de la seva malaltia, així li va arribar l’oportunitat a un jove urgellenc que no s’hauria imaginat haver aconseguit el que ha aconseguit des de llavors fins avui. Amb molt expectativa pel nou entrenador més jove de la Lliga Femenina Endesa, el qual deixaria a molt bocabadats. Diverses participacions en les fases finals de Playoff, fent participar a Cadí La Seu en una Copa de la Reina per primer cop en la història i a més a més assolint-ho fer fins a tres cops, portar l’equip a jugar l’EuroCup Women fins en dues temporades i obtenint la plaça per fer-ho la temporada vinent.

Bernat Canut 2
Bernat Canut en la darrera Copa de la Reina, disputada a València / FEB

En la retina aquella temporada 2018/2019 on Cadí La Seu va aconseguir ocupar la tercera posició en la taula classificatòria i, naturalment, aquesta 2021/2022 que deixem endarrere havent guanyat la Lliga Catalana, participat en la Copa de la Reina i arribat a unes semifinals de Playoffs, on també cal destacar les 19 victòries en lliga regular i les només dues derrotes al Palau d’Esports en totes les jornades, les quals ens han fet ser quartes en la classificació.

Més de 150 partits dirigint la banqueta de Cadí La Seu on la trajectòria de l’equip i d’ell mateix ha estat excepcional. Sense anar més lluny, un dels millors entrenadors de l’actual Lliga Femenina Endesa, sense lloc a dubte. En Bernat Canut sempre serà una figura d’orgull pel club de casa seva, l’AE Sedis Bàsquet, el qual no podem estar més agraïts per tota la seva feina i professionalitat. De la mateixa manera, li desitgem tota la sort del món en els nous reptes que agafi en la seva recent, però ja molt experimentada, carrera professional com entrenador.

Bernat Canut 1
Bernat Canut en el seu homenatge pels més de 150 partits com a entrenador de Cadí La Seu. Imatge: Agustí Peña