CURSES PER MUNTANYA

Alejandro Villarino i Àngels Llobera guanyadors de la trail Rialp-Matxicots

Més de 1.000 corredors han participat aquest 17 i 18 de setembre a les quatre proves que han tingut lloc a Rialp.
Rialp Matxicots 2022 1
photo_camera Alejandro Villarino durant la Rialp Matxicots d'aquest cap de setmana / Rialp Matxicots

Alejandro Villarino i Àngels Llobera s'han proclamat guanyadors de la trail Rialp-Matxicots en la categoria de 50km i 4.500m de desnivell. L’Alejandro ha suat la victòria fins al final en un bonic duel amb Abel Carretero, mentre que l’Àngels s’ha mostrat dominadora de principi a fi. 

En la Mitja de 21 Km. la classificació ha estat encapçalada per Paula Mata, Èlia Vidal i Carola Baliu. En la categoria masculina, el triomf ha estat per Marc Gasa, seguit de Manel GarciaNil Bacardit

Rialp Matxicots 2022 2
Àngels Llobera durant la Rialp Matxicots d'aquest cap de setmana / Rialp Matxicots

Aquest diumenge al matí ha tingut lloc la sortida de la Matxixics, que en anteriors edicions se celebrava unes setmanes després de la Rialp Matxicots i que enguany s'ha programat conjuntament. L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, s'ha mostrat molt satisfet i ha expressat un "agraïment infinit" a tothom que ha fet possible l'èxit d'aquesta cursa de referència que ha aplegat un miler de corredors. "Agraïment als corredors que han vingut a visitar-nos i també als més de 300 persones voluntàries que configuren la família Matxicots", ha manifestat Sabarich. L'alcalde ha explicat que "la cursa suposa un gran impacte a tota la comarca, tant mediàtic i de reconeixement, com des del punt de vista econòmic".

Gerard Sabarich, alcalde de Rialp: "Agraïment infinit a tothom que ha fet possible l'èxit d'aquesta cursa que és un referent i que provoca un gran impacte a tota la comarca"

Descobrir el territori més enllà del dorsal

A més de l’aspecte purament competitiu, la Rialp Matxicots sempre ha esdevingut una oportunitat per als visitants de conèixer més i millor les interioritats del Pallars Sobirà. I en aquest sentit, enguany aquells que han visitat la comarca també han pogut gaudir d’un ampli ventall d’activitats paral·leles que va des de visites a esglésies romàniques i formatgeries fins a tastos de vins i formatges, passant per activitats d’aventura, concerts, ballada de sardanes i activitats infantils.

Rialp Matxicots 2022 5
Els premiats a la Rialp Matxicots 2022 amb l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich / Rialp Matxicots

Escollida Millor Ultra Trail de Catalunya del 2021 pels usuaris del portal especialitzat Ultres Catalunya, la Rialp Matxicots permet oferir alguns dels millors paisatges del país, així com descobrir el patrimoni cultural, paisatgístic i gastronòmic de tota una comarca de la vegueria de l'Alt Pirineu.