26.01.2022 |
Viure als Pirineus

Àger acull, els dies 15 i 16 d'abril, la Mut i la Marató del Montsec

Ambdues començaran des de la col·legiata i comptaran amb uns recorreguts de 96 i 44 kilòmetres, respectivament. L’organització també ha programat la Caminada Popular Les 2 Ermites, de 16 kilòmetres.

mut 2015
Foto de la passada edició de la Montsec Ultra Trail i Marató del Montsec.
Àger acull, els dies 15 i 16 d'abril, la Mut i la Marató del Montsec

Àger serà un any més el camp base d’una de les cites clàssiques i més emblemàtiques del calendari, a la vegada que una de les més dures: la Montsec Ultra Trail i la Marató del Montsec, que se celebraran els dies 15 i 16 d’abril sota l’organització d’Ultra, que a més completarà la proposta amb una Caminada Popular.

L’activitat començarà el divendres 15 amb la Montsec Ultra Trail (MUT), la prova més dura de les tres programades. Començarà, com és habitual, a les 23.00 hores des del peu de la col·legiata d’Àger i els participants tindran per davant un recorregut de 96 kilòmetres amb 5.300 metres de desnivell positiu, un traçat duríssim i que afrontaran durant tota la nit i el dia següent.

El dissabte 16 a les 9.00 hores arribarà el torn per a les altres dos propostes. D’una banda, es posarà en marxa la Marató del Montsec, amb 44 kilòmetres de recorregut i 2.700 metres de desnivell positiu, i de l’altra arrancarà la Caminada Popular Les 2 Ermites, amb 16 kilòmetres pel davant i 500 metres de desnivell positiu, passant per les ermites de Pedra i Colobor. Totes dues començaran també des de la col·legiata d’Àger i acabaran al càmping Vall d’Àger, igual que la MUT. A més, tant la MUT com la Marató passaran pel punt més alt del Montsec, Santalís.

Cal recordar que tant la MUT com la Marató són carreres competitives que es desenvolupen per camins i corriols de mitja i alta muntanya, amb el repte de fer-les a peu en una sola etapa non stop, amb un temps màxim de 25 hores en el cas de la MUT i de 12 hores en el de la Marató. Ambdues es base en uns valors i una ètica essencial compartides per participants, patrocinadors, voluntaris i organització, entre els que hi figura la responsabilitat ecològica de no abandonar cap mena de deixalla i respectar la flora i la fauna de la zona, així com la solidaritat i el respecte pels altres corredors.

Podeu trobar més informació a: http://ultramontsec.blogspot.com.es/.

Us podeu inscriure a:

MUT: http://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=777-

Marató del Montsec: http://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=778.

Àger acull, els dies 15 i 16 d'abril, la Mut i la Marató del Montsec
Comentarios