ESPORTS

Adéu als Jocs Olímpics d'Hivern

La Generalitat ha dit adéu definitivament als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 i fins i tot renuncia a postular-se en futures edicions. El Govern recorda que no ha rebut cap resposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) després que Catalunya presentés candidatura en solitari el juliol del 2022, quan es va descartar el tàndem amb l'Aragó. 
Esquí de fons Olimpiades
photo_camera Esquiadores de fons en uns Jocs Olímpics.

Des de l'executiu català es dona el projecte per enterrat fins al punt que no hi destinaran ni un euro dels pressupostos. Fins i tot fonts del COE ho certifiquen. L'elecció oficial de les pròximes seus dels Jocs es farà durant el congrés previst el juliol de l'any que ve a França. Tot i això, el Comitè Olímpic Internacional ja està treballant perquè els de l'any 2030 siguin als Alps francesos, els del 2034 a Salt Lake City, als Estats Units, i els del 2038 als Alps suïssos.

StopJJOO celebra la notícia

puigcerda-manifestacio-plataforma-stop-jjoo-1
Manifestació a Puigcerdà en contra del JJOO d'Hivern al Pirineu.

La plataforma agraeix la feina feta per tota aquella gent que ha fet pinya per aturar el “despropòsit olímpic” i asseguren que continuaran treballant per un “Pirineu viu” i per aturar la resta de macroprojectes que amenacen el país, i es mostra satisfeta davant la decisió del govern de retirar de manera definitiva la candidatura als Jocs Olímpics del 2030. Després d'anys de mobilització ciutadana i lluita popular, consideren que aquesta notícia “representa una victòria de les veïnes del Pirineu sobre els interessos de les elits econòmiques”.

La portaveu de l’organització, Marta Ramírez, explica que “l’amenaça del macroprojecte olímpic ens va servir per evidenciar els problemes econòmics i ambientals que causa el monocultiu turístic per les classes populars del Pirineu”. Ramírez, afirma que malgrat la caiguda definitiva de la candidatura “continuarem treballant per un Pirineu viu” ja que “fa molt temps que estem patint un procés de turistificació que ens aboca a un augment desorbitat del preu de l’habitatge i a feines temporals i precàries, cosa que expulsa a moltes treballadores de les seves comarques”.

La plataforma agraeix la feina feta per tots els veïns del Pirineu que s’han organitzat per aturar el macroprojecte olímpic i asseguren “que continuaran treballant per un Pirineu viu” i per aturar els altres macroprojectes que “amanecen la classe treballadora del país” com són el HardRock, l’ampliació de l’aeroport, la Copa Amèrica i el quart cinturó.