LLIBRES

Xavier Casassas Canals publica ‘Dirs’, el seu darrer poemari

El poemari ha estat publicat per la pirinenca Edicions Salòria i provoca reflexió i pensa en el lector, a qui fa obrir els ulls del cor

Xavier-Casassas-Canals
photo_camera Xavier Casassas Canals/Biogena

L’editorial pirinenca Edicions Salòria acaba de publicar el darrer llibre de poemes de l’autor de la Seu d’Urgell, Xavier Casassas Canals. El poemari ‘Dirs (de foll 1)’ sorgeix de la voluntat de l’autor de voler oferir textos que es puguin fruir pel seu valor estètic i al mateix temps que provoquin moments de reflexió i pensa, o facin obrir els ulls del cor al lector. Uns ‘dirs’ que administrats en petites dosis, combinen les preguntes incisives d’un anònim interlocutor amb les respostes curtes, suggeridores i a vegades il·luminades d’un foll que sembla emparentat amb aquell foll amb qui va dialogar, ara fa segles, Ramon Llull en el seu Llibre d’amic i amat.

dirs

Xavier Casassas Canals (la Seu d’Urgell, 1963), des de fa ja temps viu i escriu a la vora dels Alps, a Salzburg i a la Vall de Gastein. En el camp literari ha publicat un llibre de poesies: Mots (Pagès editors). Llicenciat en filologia semítica per la Universitat de Granada, és especialista en religiositat, mística i teologia islàmica, temes sobre els quals ha publicat artícles científics i llibres, destacant la recent edició del manuscrit De Ávila a La Meca: el relato del viaje de Omar Patún (1491-1495).

Un especialista en la cultura àrab-islàmica

Xavier Casassas ha cursat estudis d’arabisme i islamologia a les universitats de Salamanca, Granada, Alacant i Viena. Està especialitzat en l’estudi del manuscrits del musulmans de la Corona d’Aragó (segles XIV-XVII), i en estudis sobre religiositat, teologia i mística islàmica. Actualment treballa a la empresa Biogena com a desenvolupador de bases de dades i programari, i a la Universitat de Salzburg com a professor de català i cultura catalana.