VIURE ALS PIRINEUS treu el seu número de maig i el titula "Ajudem-nos!"

Aquest divendres surt la revista VIURE ALS PIRINEUS de maig i avui l'avancem en format digital. La portada està feta per la il·lustradora Mar Hurtado.
0001
photo_camera La portada d'aquest mes és obra de Mar Hurtado.

El número 219 de VIURE ALS PIRINEUS, corresponent al mes de maig tampoc és un número com els altres. Així ho apunta la revista en la seva editorial, amb l'explícit títol "Ajudem-nos!".

Quan escrivim aquest editorial ja podem sortir al carrer però no podem abraçar a la gent, ni viatjar, ni anar al cine ni al teatre, ni a la presentació d’un llibre. El desconfinament està en marxa però encara res és com abans.

Que feliços érem i no ho sabíem! Aquesta crisi sanitària, però, ens ha obert els ulls. Ens ha reforçat el sentiment d’unió i de solidaritat entre veïns i ens ha ajudat a valorar la tasca de la gent més propera, fins ara poc valorada: la feina dels pagesos i dels ramaders, dels botiguers (el mes passat destacàvem el valor de les botigues dels pobles), dels artesans (a les pàgines 18 i 19 parlem dels formatgers) dels treballadors de la neteja, dels transportistes,  la importància de la premsa de proximitat (aquesta setmana ens telefonava un quiosquer demanant-nos revistes: “Porteu-me revistes que els clients me les demanen cada dia, volen llegir notícies locals”, ens deia)… En fi, hem convingut com a comunitat que ens hem d’ajudar els uns als altres. I res millor podríem aprendre d’aquest atzucac.

En aquest sentit, la Diputació de Girona ha engegat una campanya per promocionar el servei de compra en línia dels productes de la demarcació i promocionar l’activitat dels comerciants i petits empresaris gironins. N’han dit “Ajudem-nos” i ens ha semblat una proposta magnífica. Igualment, des de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) han posat en marxa un Grup de Treball del  Producte Local (article a la pàgina 9) que posa en comú les moltes iniciatives locals sorgides arran d’aquesta crisi sanitària.

Aquest treball, l’actitud adoptada per molta gent, i la solidaritat de particulars i empreses que ho estan donant tot per ajudar als més febles i als que ho passen més malament, això és el que ens fa pensar que d’aquesta crisi en sortirem i en sortirem reforçats.

I no podem acabar sense agrair-vos el vostre suport. Sou molts els que ens heu felicitat per la revista del mes d’abril, unes felicitacions que han d’anar directament als col·laboradors que van fer possible l’edició d’un número extraordinari fet en les circumstàncies més inesperades i difícils. Gràcies a tots! I un agraïment molt especial a la Mar Hurtado, educadora ambiental i il·lustradora (la Mar és autora dels contes On t'amagues, picot? i Aquests bolets estan sonats!), que ens ha fet una magnífica portada que retrata a la perfecció aquest moment!

Salut!