Villaró presenta a la Seu d'Urgell el seu darrer llibre titulat "El Sindicat de l'oblit"

Albert Villaró presentarà aquest dimecres a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell el seu nou llibre titulat El Sindicat de l'oblit. L'acte es farà a 2/4 de 8 del vespre i forma part del programa d'activitats culturals 'Primavera de lletres' que aplegarà un ampli ventall de propostes literàries durant tot el mes

Albert Villaró AELGjpeg
photo_camera Albert Villaró ha estrenat novel·la

En aquesta novel·la, editada per Columna i publicada ara fa just dos mesos, l'escriptor urgellenc establert a Andorra dóna continuïtat a l'exercici d'història-ficció d'Els ambaixadors, que l'any 2013 va guanyar el Premi Josep Pla i que se situava en una trama d'espionatge en el marc de la II Guerra Mundial, en una Catalunya que havia assolit la independència amb una breu guerra l'any 1934. En aquest cas, Albert Villaró salta en el temps quatre dècades més endavant, fins al 1975: les regles del joc han canviat i Farràs s'ha fet gran.

Villaró va néixer a la Seu l'any 1964, el seu debut com a escriptor va ser el 1994 amb La selva moral, i la seva primera novel·la va ser Les ànimes sordes (2000). Al 2003 va publicar Obaga, que va consolidar la seva trajectòria i es va traduir al castellà i al francès, i el mateix any va aparèixer L'any dels francs. Al 2006, amb Blau de Prússia, va guanyar el Premi Carlemany. Posteriorment van arribar La primera pràctica (2010), L'escala del dolor (2012), Els ambaixadors (2013), La selva moral 2.0 (2013) i La bíblia andorrana (2015).