LITERATURA

La trempolina Maria Barbal guanya el 53è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d'Òmnium Cultural

Jordi Cuixart no ha pogut assistir a la proclamació després que se li revoqués dimarts el tercer grau penitenciari
Pla mitjà de Maria Barbal, 53è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, a la grada exterior del Palau de la Música. Dimecres 10 de març de 2021 (HORITZONTAL)
photo_camera Maria Barbal, 53è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, a la grada exterior del Palau de la Música Pau Cortina
Maria Barbal ha estat distingida aquest dimecres amb el 53è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'Òmnium Cultural. Barbal (Tremp, 1949) és autora d'una dotzena llarga de novel·les que l'avalen com una de les narradores més destacades de la literatura catalana contemporània. L'escriptora ha publicat també llibres de contes, una obra de teatre i tres de narrativa juvenil. Una llarga llista de premis l'avalen, com el molt recent Premi Josep Pla 2021 per la novel·la 'Tàndem'. El veredicte del jurat s'ha fet públic en un acte al Palau de la Música Catalana, on un any més ha faltat el president de l'entitat, Jordi Cuixart, que si bé tenia prevista l'assistència no ho ha pogut fer després que se li revoqués dimarts el tercer grau penitenciari.