LLENGUA

Tots els alumnes de l'Alta Cerdanya podran aprendre català a l'escola

El català s'estendrà progressivament als centres educatius de la Catalunya Nord i, en un termini de 10 anys, tots els alumnes que vulguin el podran aprendre.
Català a la Catalunya Nord
photo_camera Gràcies a l'acord signat, el català s'estendrà progressivament als centres educatius de la Catalunya Nord/ govern.cat
El català s'estendrà progressivament als centres educatius de la Catalunya Nord i, en un termini de 10 anys, tots els alumnes que vulguin el podran aprendre. Així ho estableix l’Acord-Marc per al desenvolupament i l’estructuració de l’ensenyament del català que han signat aquest matí l’Estat francès, la Regió d’Occitània i el Departament dels Pirineus Orientals a Perpinyà. A l'acte de signatura hi ha assistit, en representació de la Generalitat de Catalunya, el secretari de Política Lingüística, Francesc-Xavier Vila i el director general de la casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera i Carré.

Han signat l'acord, Sophie Béjean, rectora de l’Acadèmia de Montpeller, en representació d'Educació Nacional; Benjamin Assié, conseller regional responsable de les llengües occitana i catalana, en representació de la Regió d'Occitània, i Hermeline Malherbe, presidenta del Consell Departamental dels Pirineus Orientals. L’Oficina Pública de la Llengua Catalana (OPCL) s’encarregarà de dinamitzar i fer el seguiment anual de l’aplicació de l’acord, que es desplegarà a partir d'un conveni específic que en concretarà els aspectes pràctics i que se signarà properament.