LLIBRES

'Tàndem', l'última novel·la de l'escriptora pallaresa Maria Barbal, es traduirà a l'italià, l'alemany i l'eslovè

L'obra enceta la setena edició en català i la segona en castellà
Pla americà de l'escriptora Maria Barbal, guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Josep Pla, a la foto de Sant Jordi de TV3. Imatge del 20 d'abril de 2021. (Horitzontal).
photo_camera L'escriptora pallaresa Maria Barbal, mostrant un exemplar de 'Tàndem' / Maria Asmarat

L’última novel·la de Maria Barbal, 'Tàndem', Premi Josep Pla 2021, es traduirà a l’italià, l'alemany i l'eslovè. L’obra de l’escriptora Premi d'Honor de les Lletres Catalanes compta ja amb 30.000 exemplars venuts i ja enceta la setena edició en català i la segona en castellà. La novel·la és una reflexió sobre la felicitat, on els seus dos protagonistes descobreixen la capacitat humana de bandejar els pensaments i els fets rutinaris per deixar-se portar per la vida.

En 'Tàndem' els personatges, l’Elena i l’Armand, decideixen desfer-se de tot allò que els té atrapats i recuperar l’espontaneïtat i l’alegria del present. En aquest sentit, la novel·la retrata com els protagonistes se n’adonen que tenen dret a canviar, a mirar el món de manera diferent de com ho havien fet durant anys i a estimar-se a si mateixos

Primer pla de l’escriptora Maria Barbal, Premi Josep Pla per ‘Tàndem'. Imatge del 23 d'abril de 2021 (Horitzontal)
(Foto: Primer pla de l’escriptora pallaresa Maria Barbal, Premi Josep Pla per ‘Tàndem' / Marta Casado Pla)

Pel que fa a les últimes passes de Maria Barbal, l’any 2014 va publicar la novel·la 'En la pell de l’altre', sobre la capacitat de la protagonista de brillar damunt d’una mentida. La seva darrera novel·la publicada, 'A l’amic escocès', clou al Cicle del Pallars.

L’escriptora es va donar a conèixer amb la novel·la 'Pedra de tartera'. Aquest llibre obre un cicle novel·lístic amb el Pallars nadiu de l’autora com a punt de referència, que també integren 'Mel i metzines' (1990) i 'Càmfora' (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993).

La seva obra com a novel·lista també comprèn els rellevants títols 'Escrivia cartes al cel' (1996), 'Carrer Bolívia' (1999), 'Bella edat' (2003), 'País íntim' (Premi Prudenci Bertrana 2005) i 'Emma (2008). Després del seu debut com a autora de narracions amb 'La mort de Teresa' (1986), ha publicat els volums de relats 'Ulleres de sol' (1994), 'La pressa del temps' (2009) i 'Cada dia penso en tu' (2011).

comentaris