FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

La soprano Marta Mathéu obre a la Seu d'Urgell la 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus

El certamen programa 54 concerts que es podran veure a 40 municipis de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord
FEMAP 2023 2
photo_camera La soprano Marta Mathéu obre a la Seu d'Urgell la 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus / Marta Lluvich

La reconeguda soprano Marta Mathéu ha obert aquest divendres la 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), amb una interpretació de' InCanto'. Mathéu s'ha reivindicat des de fa anys com una de les veus més versàtils del panorama català. En la seva trajectòria com a solista ha defensat repertoris de pràcticament tots els estils i gèneres. Tot i que no és la primera vegada que actua al FeMAP, aquest cop ha posat veu i protagonitzat una producció pròpia del festival. Aquest concert és una estrena que s'ha pogut escoltar per primera vegada a la Seu d'Urgell. El festival s'allargarà fins al 20 d'agost, comptarà amb 54 concerts de 22 grups i solistes a 40 municipis de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord.

El certamen continua creixent territorialment, ja que incorpora noves actuacions a Farrera (Pallars Sobirà), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) i Sant Julià de Lòria (Andorra).

El FeMAP es manté com el festival de música antiga més extens de tota Europa amb 22 programes diferents entre grups i solistes de renom internacional.

FEMAP 2023 1
La soprano Marta Mathéu obre a la Seu d'Urgell la 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus / Marta Lluvich

Una altra de les actuacions destacades és Accademia del Piacere que interpretarà Música mestissa. Aquesta obra acostarà al públic als temps de la ultraconservadora monarquia espanyola del segle XVII i mostrarà com els músics es van veure obligats a crear un llenguatge singular per a les seves cançons. La cloenda del festival anirà a càrrec de Maria Hinojosa & Pérgamo Ensemble que faran un recorregut vital pels autors que més empremta van deixar a Bach amb el concert On Bach's Mind

Concerts amb gust

L'organització continua apostant pels Concerts amb Gust, atesa la bona rebuda de la passada edició. Així, fins a nou actuacions es faran enguany al migdia, les quals oferiran una degustació de productes de km 0.

En aquesta mateixa línia, hi haurà una quarantena d'activitats complementàries que es duran a terme de forma prèvia al concert per promocionar el patrimoni local, gastronòmic, cultural i natural del Pirineu. Aquestes consistiran, entre d'altres, en visitar diverses esglésies i conèixer la història dels municipis, passejades naturalistes o amb barca i les ja citades degustacions, que tenen com a objectiu donar suport als productors i elaboradors locals dels municipis pirinencs i apostar pel desenvolupament integral del territori.