S'inaugura a la Seu l'exposició "Estudi gràfic des glèises en curnaenclinc dera Val d’Aran"

Demà dimecres, 28 de març, a les 19 hores, al centre cívic El Passeig. La mostra és una recopilació dels treballs dels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

glèsies
photo_camera Una glèsia de la Val d'Aran

El centre cívic el passeig de la Seu d’Urgell acollirà demà dimecres, 28 de març, a les set de la tarda, la inauguració de l’exposició que porta per títol ‘Estudi gràfic des glèises en curnaenclinc dera Val d’Aran’.

Aquesta exposició és el fruit del treball dels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, concretament una recopilació dels treballs fets durant els cursos 2012-13, 2013-14, 2014-15 i 2015-16. A l’exposició es podrà veure l’evolució tant dels sistemes d’aprehensió d’allò construït com de l’aprenentatge a l’observació i representació d’aquests edificis i les seves patologies. Aquesta universitat està dedicada a la patologia i rehabilitació d’edificis, assignatura que es desenvolupa a l’últim curs de la carrera.
 
Glèsies d'Aran Poster
 
Aquesta tasca ha comptat amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell, així com també del Conselh Generau d’Aran, que han facilitat el marc i suport d’aquesta docència.
 
En aquest treball els alumnes han tingut una vivència directa sobre aquests edificis, els quals els hi han transmès unes emocions i unes sensacions. Amb aquesta intensitat vital és la que ells representen a la nova Universitat del segle XXI. Els cursos han tingut com a tutors als professors Josep Lluís i Guinovart, Agustí Costa i Jover i Sergio Coll Pla.
 
Tot això s’emmarca dins d’un àmbit de gran exposició sobre les esglésies de la Vall d’Aran que està prevista realitzar-se a l’església de Sant Joan d’Arties, des del 2 de febrer fins l’1 d’abril de 2018. La mostra incorporarà la investigació que estan realitzant els docents d’aquesta assignatura, mitjançant el tractament massiu de dades obtingudes en cinc campanyes realitzades entre 2014 i 2015.
 
Com arribar-hi: