FIRES I TRADICIONS

La Seu d'Urgell rep la Flama del Canigó al parc del Cadí

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, i al regidora de Festes, Christina Moreno, han rebut a mans d'Òmnium Cultural la flama del Canigó
Flama del Canigó rebuda La Seu
photo_camera Òmnium Cultural va coordinar la recepció de la Flama del Canigó ahir al Parc del Cadí de la Seu / laseu.cat
Aquest divendres l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, i al regidora de Festes, Christina Moreno, van rebre a mans d'Òmnium Cultural la flama del Canigó en un acte que va tenir lloc al Parc del Cadí. Amb aquesta flama  vinguda del cim d’aquesta muntanya de la comarca nord-catalana del Conflent, el Grup de Diables de l’Alt Urgell van encendre al punt de les onze de la nit, la foguera de Sant Joan situada al terreny de sorra de l'aparcament del Dr. Peiró.
 
Val a dir però que abans de l'encesa de la foguera, a les vuit del vespre va tenir lloc l’activitat ‘Coses a fer amb la Flama del Canigó’ amb una cercavila a càrrec del Club Social El Picot amb l’animació de la banda de Diables. Aquesta cercavila amb la flama del Canigó va començar a la plaça Patalín, seguirà pel carrer Major, plaça dels Oms, portal de Cerdanya i finalitzarà al pàrquing del Dr. Peiró, on la van lliurar als Diables de l’Alt Urgell que la rebran amb una traca. Seguidament va tenir lloc la lectura d’un manifest a càrrec d’Òmnium Cultural. 
Flama del Canigó rebuda La Seu
Òmnium Cultural va coordinar la recepció de la Flama del Canigó ahir al Parc del Cadí de la Seu / laseu.cat

dos tres d’onze de la nit, membres del Moto Club Ben Xops van fer voltar en moto la flama del Canigó. La volta es va iniciar a la plaça de les Monges,  i va continuar per les avingudes Garriga i Massó, Guillem Graell, Salòria, seguirà per la rotonda de Santa Magdalena, carrer Iglesias Navarri, passeig Joan Brudieu, carrer Lluís de Sabater, carrer Major, carrer Fra Andreu Capella, carrer Pau Claris, Parador, plaça dels Oms, fins arribar a la foguera. 

La Nit de Sant Joan va culminar amb un concert del grup Froylands i l’actuació del Dj Pua al mateix recinte del pàrquing del Dr. Peiró, organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.