LITERATURA

La setena edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja té els seus finalistes

El jurat ha escollit les obres ‘Lo dimoni de la Plana de Mont-ros’ de Caputxeta, ‘Ara i adés’ de Bilova, ‘23- Baciu’ de Majoral i els accèssits ‘La fita’ de Riu Amunt i ‘Agulles als peus’ de la Lluna

Microrelats-Vall-Fosca-770x355
photo_camera La setena edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja té els seus finalistes

El setè Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja té els seus finalistes. Així ho ha donat a conèixer el Museu Hidroelèctric de Capdella, organitzador del certamen, a les seves xarxes socials. Per ordre de presentació del relat, els finalistes són les obres ‘Lo dimoni de la Plana de Mont-ros’ de Caputxeta, ‘Ara i adés’ de Bilova, ‘23- Baciu’ de Majoral i els accèssits ‘La fita’ de Riu Amunt i ‘Agulles als peus’ de la Lluna. L'entrega de premis es farà aquest dissabte 5 d’agost a les 12 hores al Museu Hidroelèctric de Capdella.

La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valora els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. Els relats, que han de tenir com a escenari principal la Vall Fosca, poden comptar amb un màxim de 300 paraules. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll, Meritxell Nus, i Ramon Sistac, decidirà els tres relats guanyadors, que s'emportaran 600 euros i un trofeu pel primer premi, 400, pel segon i 300, pel tercer.

Microrelats Vall Fosca 2022
Lliurament de premis de l'edició anterior del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca /vallfosca.cat

Espectacle poeticomusical

Durant la cerimònia d’entrega dels premis, també tindrà lloc la representació de l’espectacle poeticomusical ‘Parlen les dones. Homenatge a la poesia’, amb la poetessa Aina Torres i el violoncel·lista Edgar Casellas. L’espectacle, que combina rapsòdia i música en directe, és un recorregut per poemes, textos i reflexions de dones poetesses més conegudes i altres per descobrir com Maria-Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Anna Dodas, Joana Raspall, Carmelina-Sánchez Cutillas, Antonina Canyelles, Josefa Contijoch, Maria Beneyto, Antònia Vicens o Maria Àngels Anglada.

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-Estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dona accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.