DISSENY

Sergio Iborra guanya el 4rt Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell

L'obra del dissenyador valencià de Xàtiva ha estat elaborada mitjançant la tècnica d'il·lustració digital.
Sergio Ibarra 2
photo_camera El dissenyador gràfic Sergio Iborra amb el germà major de Sant Sebastià, Antoni Gasset / Feliu Sirvent

'Amb Passió', del dissenyador valencià Sergio Iborra Colomer, s'ha convertit en l'opció guanyadora del 4rt Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. Així ho va decidir, el proppassat 9 de novembre, el jurat format per un membre de la Junta de la Germandat de Sant Sebastià, un representant de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i un representant de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques.

El veredicte es va donar a conèixer dijous i aquest matí, al local social de la Germandat de Sant Sebastià, Sergio Iborra ha rebut el premi, valorat en 350 euros, de mans del germà major, Antoni Gasset.

cartell Sant Sebastià 2024
"Amb passió" de Sergio Iborra Colomer, ha guanyat el 4rt concurs de cartells de Sant Sebastià 

El mateix jurat també va acordar que, en la categoria per infants de 5 a 7 anys, el guanyador fos Albert Vidal; en la d'infants de 8 a 13 anys, Ainara Pujantell; i, en la de joves de 14 a 18 anys, Cèlia Pellicer.

Sergio Ibarra 3
Els guanyadors del 4rt concurs de cartells de Sant Sebastià 

"Amb Passió"

L'obra guanyadora del 4rt Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià ha estat dissenyada mitjançant la tècnica de la il·lustració digital. "Amb Passió", segons Sergio Iborra, vol representar les icones de les festes de Sant Sebastià i de la Germandat. "El cartell és molt minimalista, amb una línia molt estilitzada, línies molt rectes i modernes i trencant un poquet el classicisme, que és el que defineix la meua línia gràfica", ha explicat l'autor. Iborra ha manifestat que li dona molta importància a la tipografia,"que llisca bé, que sigui fàcil de llegir i que tingui molt impacte visual, que és el que se li demana a un cartell".

Sergio Ibarra
Sergio Iborra guanya el 4rt Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

El perfil

Sergio Iborra Colomer (Xàtiva, 1974), és llicenciat en Ciències de la Informació, en l'especialitat de Publicitat i Relacions Públiques. Iborra ha dirigit durant més de 15 anys el departament creatiu de l'agenda de publicitat Comuniqualis de València i durant 7 anys ha impartit classes de màrqueting a l'escola ESIC Business Marketing School de València. Ha guanyat, entre molts altres, el concurs de cartells de la Fira d'Agost de Xàtiva, Falles de Xàtiva, Gandia i Dénia, Setmana Santa de Sueca, Moros i Cristians del Campello i Paterna o la Fira de Mèrida.

Iborra ha treballat per als departaments de comunicació de l'Escola de Tenis de Juan Carlos Ferrero de Villena, Ajuntament de València, Federació de Bandes de Música de la Generalitat Valenciana, Teatre Escalante, Diputació de València i un ampli ventall de clients tants públics com privats. Actualment, treballa com a freelance sota la seva pròpia marca d'El Ogro Bobo, especialitzat en la creativitat i disseny gràfic publicitari i en la creació de decoracions de gran format per a escenaris gegants i decoracions de grans centres comercials.

Premis cartells Germandat de Sant Sebastià 1
Cèlia Pellicer ha obtingut el premi en la categoria de 14 a 18 anys / Feliu Sirvent

Foment de la cultura pirinenca

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell havia convocat el 4rt concurs de cartells per tal de seleccionar la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2024. La Germandat de Sant Sebastià pretén d’aquesta manera estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra. Per a l’avaluació, el jurat ha tingut en compte especialment l’originalitat de la proposta, la composició, l’impacte visual i la claredat del missatge, així com l’ús d’elements relacionats amb la festivitat de Sant Sebastià i la cultura pirinenca.