NUMISMÀTICA

Correos dedica un segell a l'artista plàstica i escultora Judit Gaset

L’obra escollida ha estat ‘Refugi de la memòria oblidada’ i el segell s'inclou en la sèrie Art Contemporani
Judit Gaset segell 2
photo_camera Judit Gaset, a l'esquerra, amb Leire Díez i Montserrat Planelles al Ministeri de Cultura d'Andorra / CORREOS

Correos ha presentat, aquest dimecres, un segell dedicat a l'artista plàstica Judit Gaset Flinch a la seu del Ministeri de Cultura del Govern d'Andorra, a Encamp. A l'acte hi han assistit la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles, i la directora de Filatèlia de Correos, Leire Diez, En finalitzar l'acte es va procedir al tradicional mata-segellament d'honor.

El segell dedicat a Judit Gaset Flinch forma part de la sèrie Art Contemporani, que en ocasions anteriors s'ha dedicat a artistes andorrans com Zoe (Eva Martínez), Jordi Casamajor, Miquel Mercè, etc.

Segell Judit Gasset

Aquest any s'ha triat per a aquesta sèrie una obra de l'artista Judit Gaset Flinch titulada 'Refugi de la memòria oblidada'.

Judit Gaset va néixer el 9 de setembre de 1963 a la Seu d'Urgell en una família modesta de treballadors. I malgrat que no hi havia tradició artística, sí que hi havia sensibilitat per l'estètica, sobretot per part de la mare.

En aquests més de trenta anys de carrera professional passa per diverses etapes artístiques: figuratiu, abstracte i conceptual. I aquesta evolució és fruit de diversos factors: les circumstàncies personals, l'evolució artística i la necessitat de no repetir-se.

No s'obsessiona que el públic entengui el seu art perquè no creu que calgui trobar un sentit a la seva obra. Assegura que sovint cal deixar-se portar per les emocions que transmeten. Acumula més de seixanta exposicions, tant individuals com col·lectives. El fang és un dels seus materials preferits ja que és molt modelable per treballar.

comentaris