Salòria reeditarà el conte "L'últim llop de la Cerdanya" de Josep Albanell

L'escriptor Josep Albanell va publicar l'any 1994 el conte L'últim llop de la Cerdanya amb l'editorial L'Arca de Junior, del grup Grijalbo-Mondadori. L'obra va tenir un gran èxit a les comarques pirinenques i l'edició es va esgotar. Ara, l'editorial pirinenca Edicions Salòria ha recuperat aquesta història, signada per Joles Sennell (pseudònim de Josep Albanell) i la publicarà en la seva col·lecció Petit Pirineu. L'obra sortirà per sant Jordi.

portada_visual
photo_camera La portada del conte que sortirà per sant Jordi.

L'últim llop de la Cerdanya serà el conte número 9 de la col·lecció Petit Pirineu i estarà il·lustrat per l'urgellenca Carolina Botella, autora de les il·lustracions dels contes El tresor més gran del món i El burot i les cireres d'Arfa, el primer escrit per Mariona Mateu i el segon pel mateix Albanell.

Josep Albanell va néixer a Vic però va passar bona part de la infantesa a la Seu d’Urgell. És un dels escriptors més prolífics en llengua catalana, molt vinculat al món de la pedagogia, ha publicat una extensa obra infantil amb el nom de Joles Sennell, els seus llibres s’han traduït arreu del món i ha rebut desenes de guardons. Aquesta sant Jordi serà protagonista destacat a la Seu d'Urgell ja que signarà la seva darrera novel·la, Les fantasies del nàufrag (Bromera), una autèntica obra d’art protagonitzada per un infant de la Seu d’Urgell, divertida, reflexiva, i narrada amb una sensibilitat que desborda. 

Albanell és l'escriptor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i és considerat un ambaixador cultural de la capital de l'Alt Urgell i de tot el Pirineu.