CINEMA

L'actor pirinenc Roger Casamajor guanya el premi Forqué a la millor interpretació masculina per 'La Mesías'

La 29a gala es va celebrar ahir a la nit al Palau Municipal de Congressos d'Ifema de Madrid
Roger Casamajor Premis Forqué 2
photo_camera Roger Casamajor, Millor Interpretació Masculina en sèries de ficció per 'La Mesías' / Antonio Torres - EGEDA

L'actor pirinenc Roger Casamajor va endur-se a casa el premi Forqué com a Millor Interpretació Masculina en sèries de ficció per 'La Mesías', que també va ser premiada amb la Millor Interpretació Femenina per Lola Dueñas. La 29a gala es va celebrar ahir a la nit al Palau Municipal de Congressos d'Ifema de Madrid i va ser presentada pels actors Macarena Gómez i Pablo Chiapella. La sèrie està també nominada als premis Feroz 2024 amb un total d'11 nominacions, entre elles, Casamajor com a Millor Actor.

Els Premis José María Forqué (Premis Forqué) són atorgats anualment per l'Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) i són la inauguració oficiosa de la temporada de premis cinematogràfics a l'Estat. Enguany, en el seu 29è aniversari, s'ha fet un homenatge a Concha Velasco, la cantant i actriu que va morir el 2 de desembre. També hi ha hagut un record per a Itziar Castro, morta la setmana passada. La cerimònia ha reconegut el productor Eduardo Campoy amb una medalla.

Roger Casamajor RTVE
Roger Casamajor recollint el guardó / Instagram RTVE

El perfil

Roger Casamajor i Esteban (La Seu d'Urgell, 1976) va iniciar la seva formació com a actor a Andorra, i va ser membre de la companyia Somhiteatre durant cinc anys, amb la que va actuar en les obres Farses medievalsEl Xal i El casament dels petits burgesos, fent representacions arreu de Catalunya. Més tard va estudiar al Col·legi del Teatre i a l'Institut del Teatre de Barcelona, mentre fa les seves primeres incursions en el món del cinema amb El mat, d'Agustí Villaronga, l'Illa de l'holandès, de Sifrid Monleón, Salvajes, de Carlos Molinero i Guerreros, de Daniel Calparsoro, i també la sèrie de televisió Temps de Silenci. 

Un cop acabats els seus estudis prossegueix la seva carrera artística tant en sèries (Mar de fons, Ventdelplà, La Via Augusta,..) com en telefilms (SincopatDesprés de la pluja, ...), obres de teatre (El tinent d'InishmoreCarnaval, ...) i pel·lícules (El Laberinto del fauno, El coronel Macià,...), entre les quals destaca la seva interpretació de Farriol a Pa negre, que li va valer el premi al millor actor secundari als III Premis Gaudí. 

Més endavant va participar a les pel·lícules El elegido, d'Antonio Chavarrias (2016), Incerta Glòria d'Agustí Villaronga (2017), Todos lo saben d'Asghar Farhadi (2018), La vampira de Barcelona, de Lluís Danés (2020), Tros, de Pau Calpe (2022), El fred que crema, de Santi Trullenque (2022), El ventre del mar, d'Agustí Villaronga (2022) i 42 segons, d'Àlex Murrull i Dani de la Orden (2022).

El 2023 va protagonitzar la sèrie La mesías de Javier Ambrossi i Javier Calvo per a Movistar+.