09.08.2022 |
Viure als Pirineus

La revista Cadí-Pedraforca dedica el número 28 als escriptors, periodistes i llibreters

La publicació de Grup Gavarres es pot trobar als quioscs i llibreries des de mitjans de maig. La revista conté un dossier de 39 pàgines per posar en valor l’ofici d’escriure.
cp_28_www
La portada de la publicació.
La revista Cadí-Pedraforca dedica el número 28 als escriptors, periodistes i llibreters

La revista conté un dossier de 39 pàgines per posar en valor l’ofici d’escriure; des de cronistes i periodistes que han explicat el dia a dia de les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Solsonès fins als escriptors que hi han nascut o s’hi han inspirat o les llibreries que han permès difondre tot aquest patrimoni.

Un retrat de família, perfils, conversa...

Més enllà del dossier la revista compta amb les seccions habituals. Una de les quals, el Retrat de Família, ens descobreix els Dolcet Bosch, de l’Hostal el Pardo, reportatge que comparteix protagonisme amb altres articles com una entrevista amb Anna Pallé, que ha tingut un paper destacat en la vida política i associativa de Puigcerdà i Cerdanya, o dos perfils a gent del territori: Àngel Pérez, una figura molt popular a Coll de Nargó que malauradament ens ha deixat en el procés d’edició d’aquesta revista, i Araceli Mon, metgessa d’Alp.

Patrimoni 

En aquesta edició, la secció de Patrimoni coordinada per l’historiador Marc Martínez aplega sis articles: Carles Gascón parla de la tradició de la baixada de falles a l’Alt Urgell a ‘Les Peces, territori fallaire’ (Etnologia); Enric Quílez ha escrit ‘Ruta d’interès geològic a Cerdanya’ (Geologia); Marc Bernadas explica com el pavelló de Suècia de l’Exposició Internacional de Barcelona, l’any 1929, va anar a parar a Berga (Història); Josep Carreras Vilà es centra en pintures d’Antoni Viladamat a ‘Els dobles franciscans’ (Art); Joan Santandreu en un dels animals més característics de l’alta muntanya pirinenca, ‘La marmota’ (Fauna) i Pere Aymerich en plantes petites i escasses a ‘Les discretes gàgees’ (Flora).

Peces literàries, rutes a peu...

L’escriptor Albert Villaró comenta l’actualitat sobre el confinament i la Covid-19 a Una mirada en el paisatge. L’edició es complementa amb les seccions de la Memòria Fotogràfica, que ens retrata cors i corals; les rutes A Peu, que aquest cop ens fan caminar de la Nou a Sobrepuny i a les Encantades, i els Primers Relleus, una peça literària signada, en aquesta ocasió, per Anna Martí. La publicació es completa amb un article que recorre la història de l’Associació Cultural Vall de Lord, un reportatge sobre ‘L’espai co-work’ de la Seu i una selecció de les últimes novetats editorials del territori.

Cadí-Pedraforca, dirigida pel periodista pirinenc Guillem Lluch i editada per Grup Gavarres, es pot trobar a les llibreries i quioscs habituals des de mitjans de maig i també es pot adquirir a través del nou web de l’editorial (www.grupgavarres.cat).

La revista Cadí-Pedraforca dedica el número 28 als escriptors, periodistes i llibreters
Comentarios