07.12.2021 |
Viure als Pirineus

Recital poètic de Josep Espunyes a la Universitat de Lleida

El poeta Josep Espunyes farà un recital poètic aquest dijous a la Universitat de Lleida. L'acte se celebrarà a les 19:00 hores a l'Aula de Poesia Jordi Jové de l'Edifici del Rectorat

0001
Espunyes llegirà la seva poesia a Lleida.
Recital poètic de Josep Espunyes a la Universitat de Lleida

"Espunyes ha aconseguit convertir-se en un artesà de si mateix i en un artesà de la seva poesia. El seu art, però, no ve d'una sola font. És un art que ha estat capaç d'aprendre de l'antiga saviesa dels pagesos, de la tenacitat i del braó dels manobres, del rigor i l'exigència dels vells menestrals". Així és com el defineix l'escriptor Marcel Fité en el pròleg de l'Obra poètica, el llibre que recull tota la poesia publicada per l'escriptor peramolí, un dels poetes de referència del Pirineu, premiat amb diversos reconeixements arreu del país.

En la seva àmplia i profitosa trajectòria, l’autor partí d’una poesia de caràcter reivindicatiu, de lluita contra les injustícies individuals i col·lectives que l’envoltaven, per a anar posant més èmfasi en el component lingüístic, líric o artístic. A més de la seva poesia destaquen, també, els seus treballs històrics i les obres que tenen l'estudi de la llengua catalana com a eix central. Espunyes és, sobretot, un estudiós i un apassionat de la seva llengua, de la seva terra i del seu país.

Recital poètic de Josep Espunyes a la Universitat de Lleida
Comentarios