A qui aplaudeixen The Tyets en el seu darrer videoclip?

El grup del Maresme i la Cobla Sant Jordi s’uneixen a la campanya del Govern de reconeixement, agraïment i promoció de totes les persones i entitats que fan cultura popular a Catalunya

09 - Branded - campanya bravo cultura popular
logo-tc-png

Com molts sabeu, el grup The Tyets ha publicat una nova sessió que inclou tres cançons i la darrera és el Coti x Coti versionat, per primer cop, per a cobla amb la Cobla Sant Jordi. Si us hi fixeu, durant la cançó apareix la paraula “Bravo” i al final del videoclip, The Tyets i la Cobla Sant Jordi aplaudeixen a càmera. A qui aplaudeixen? Doncs a totes les persones que fan cultura popular a Catalunya. I això és el que fa la campanya del Departament de Cultura: un gran aplaudiment de suport a la cultura popular i l’associacionisme cultural, i alhora un agraïment a la tasca duta a terme per les persones i les entitats del sector i, també, una crida a la ciutadania a participar-hi.

Enllaç al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=sKjisOFNsK0

La campanya ‘Bravo’, la primera realitzada pel Govern destinada al foment de la cultura popular, vol fer un reconeixement a totes les persones que participen en àmbits com el teatre, la música, la dansa tradicional, els castellers i falcons, les colles de gegants, bestiari i diables,  o els ateneus i centres d’estudis. En un món on és tan fàcil l’entreteniment individual, cal reconèixer la importància de les entitats i les associacions de cultura popular que ens porten a les places, als carrers i als ateneus i que ens recorden que quan fem cultura plegats, som feliços.

A més de The Tyets, han participat en la campanya referents del món cultural i de la comunicació com Lluís Homar, Mercè Martínez, Biel Duran, Mònica Usart, Maria Boaubdellah i Mariona Escoda aplaudeixen a un sector en el qual ells, d’alguna manera o altra, també hi estan involucrats. On us penseu que va aprendre a fer teatre, Lluís Homar, si no en un escenari amateur? I que important que ha sigut la coral per a la Mariona Escoda!

El sector de la cultura popular i l’associacionisme cultural van patir especialment els efectes de la pandèmia, que va comportar una aturada completa en àmbits que implicaven actuacions amb públic o requerien reunir grups grans de persones per assajar o dur a terme les activitats. Per això, la campanya també vol potenciar la seva visibilitat, la seva riquesa i la tasca de les entitats i, alhora, reforçar la seva imatge connectada a inquietuds i valors socials actuals.

La campanya també vol ressaltar que a Catalunya hi ha infinitat d’entitats que duen a terme una feina molt activa amb un calendari ple d’activitats. Que la cultura popular és la cultura de base del país. Que és un element fonamental en la nostra societat, una eina de cohesió, d’inclusió i de benestar en la vida de les persones. Perquè la cultura popular, les seves entitats i activitats poden ser un excel·lent contrapunt en un context marcat per estils de vida i hàbits de consum cada cop més accelerats, més individualistes, més virtuals i més passius. Per totes aquestes raons, cal reconèixer la seva importància perquè la cultura popular acull, connecta, cohesiona i millora la vida de les persones; potencia la creativitat, facilita l’aprenentatge i proporciona experiència en el lleure a qualsevol edat.

D’altra banda, conscient que la cultura popular empodera, el Departament de Cultura també organitza, al llarg de l’any, jornades formatives adreçades a entitats per treballar la cultura organitzativa des d’una mirada feminista i per introduir la perspectiva de gènere en la seva activitat i funcionament intern. L’objectiu de les sessions és oferir eines per a l'autodiagnosi i acompanyar les entitats en l’aplicació de mesures d’igualtat i prevenir les violències masclistes. Les sessions són dinàmiques i participatives, amb exercicis sobre casos pràctics, propostes concretes o visionat de vídeos per tal d’oferir solucions a problemes i alhora promoure l’intercanvi d’experiències entre les entitats. Perquè la  cultura popular i l’associacionisme són eines de transformació social en clau de gènere.

Logos Amic i Departament Cultura