LLIBRES

Presenten a Tremp 'Estrella de l'Oest', de la pallaresa Dolors Millat, amb la participació de Maria Barbal

Serà el dissabte, 9 de desembre, a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp i hi haurà lectura de textos a càrrec del narrador Carles Alcoy
Dolors Millat 2
photo_camera Dolors Millat 2

La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp ha organitzat la presentació del llibre Estrella de l'Oest, de la pallaresa Dolors Millat, L'acte serà el dissabte 9 de desembre, a les 12 del migdia, i comptarà amb la participació de l'escriptora trempolina Maria Barbal. Hi haurà lectura de textos a càrrec del narrador Carles Alcoy i al finalitzar l'acte també s'ha previst un tast de vi del celler Solana Roivert, de Salàs de Pallars.

Dolors Millat
L'escriptora pallaresa, Dolors Millat / CEDIDA

El perfil

M. Dolors Millat, nascuda a Sort el 1953, és llicenciada en Història Antiga per la UB. Va ser una de les sòcies fundadores de la primera escola d’escriptura a Catalunya. Durant més de quatre anys va exercir de cap d’estudis a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. El 2003 rep l’encàrrec de fundar i dirigir l’Escuela de Escritores Alonso Quijano, a la Manxa. Durant més de vint anys s’ha dedicat a l’ensenyament de les tècniques literàries. Ha publicat sobre escriptura literària: El oficio de escritor (Alba, 2000) i Cómo mejorar un texto literario (Alba, 2001). En el camp de la ficció, és autora dels poemaris Lunas de arena (Meteora, 2007) i Al batec de la terra (Meteora, 2009), i de les novel·les Quirat i mig (Ed. 1984, 2012), Terra inhòspita. Barcelona 2048 (Periscopi, 2013) i La filla del Nord (Proa, 2016).

Estrella de l'Oest

Estrella de l'Oest

SINOPSI: 

La protagonista, sortint d'un poblet del Pallars, i després de viure a Barcelona i Mallorca, s'endinse a l'oceà Pacífic amb lo vaixell Estrella de l'Oest, cap a Alaska i els Mars del Sud, com si seguís l'estela del Resolution de James Cook que als anys 1770 va explorar aguells territoris. Quina força mou una persona que neix en un petit poble aïllat a descobrir l’altra punta del món? Què ens fa volar, les ales o la necessitat?

Una història polièdrica que ens farà viatjar des del Pallars fins a Alaska i les illes del sud del Pacífic, quan la protagonista s’enrola com a cambrera en un vaixell; i per Minneapolis i Miami, ciutats on l’Elena viurà prosperant en una feina que li donarà prestigi i diners. Geografies més properes com les Balears, la Manxa, París, Roma… seran altres escenaris de la narració. Per això podem dir que Estrella de l’oest és també una novel·la de viatges. I a través del seu recorregut veurem alguns dels canvis de la nostra societat de finals del segle XX i principis del XXI.

L’amor, l’amistat, les renúncies i el canvi de perspectiva que donen els anys són els puntals de la història, i que al llarg del relat sacsejaran la protagonista.