Pyrenaeus Ensemble, Anna Alàs i Ensemble Daimonion, aquesta setmana al FeMAP

Del dijous 3 al diumenge 6 d’agost, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà cinc concerts. Obrirà la programació del cap de setmana Pyrenaeus Ensemble, amb les Quatre Estacions de Vivaldi

alas1-25116
photo_camera Monteverdi nei Monte Verdi · Anna Alàs i Ensemble Daimonion

Un concert que es podrà veure a La Pobla de Segur (el Pallars Jussà), Escalarre (el Pallars Sobirà) i Riner (el Solsonès), i que es tracta reposició d'una producció pròpia del FeMAP, centrada en una de les obres més populars del barroc, consistent en quatre concerts per a violí, cordes i continu, que Vivaldi va escriure el 1723. En aquest concert es podrà gaudir d'un potent planter d'instrumentistes especialitzats en la interpretació amb criteris històrics que tenen o han tingut alguna relació amb el Pirineu.

El dissabte i el diumenge, però, també actuarà a La Torre de Capdella (el Pallars Jussà) i a Encamp (Andorra) Anna Alàs i Ensemble Daimonion, que interpretaran Menteverdi nei monti verdi, un concert homenatge pel 450 aniversari del naixement de Claudio Monteverdi. En aquest es repassarà l'obra del gran mestre del barroc, des de les planúries del nord d'Itàlia, fins a les cotes més altes dels Pirineus. Una obra amb un rol destacat de la música instrumental, que també recorda els compositors que van precedir l'autor, com ara Giovanni Pierluigi, un dels punts de partida de l'estil compositiu de Monteverdi, així com altres compositors barrocs i clàssics europeus.

La vetllada, a més, finalitzarà amb una Ciaccona de Benedetto Ferrari, que Anna Alàs entonarà amb toc dansaire inconfusible i tarannà desenfadat i irònic.

En el marc d’aquests cinc concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar els concerts amb el gastrofilm El silenci abans de Bach, de Pere Portabella, la visita lliure al llac d’Engolasters o la visita guiada al conjunt modernista Casa Mauri, entre d’altres.

CONCERTS                                                                                                            

Pyrenaeus Ensemble. Vivaldi Quatre Estacions

03/08 · 20.30 h · La Pobla de Segur
04/08 · 20.00 h · Escalarre (La Guingueta d’Àneu)
05/08 · 19.00 h · Riner

Anna Alàs i Ensemble Daimonion. Monteverdi nei monti verdi

05/08 · 20.00 h · La Torre de Capdella
06/08 · 18.00 h · Encamp

ACTIVITATS PARAL·LELES                                                                                    

03/08 · 19.00 h · Visita guiada al conjunt modernista Casa Mauri · La Pobla de Segur 

05/08 · 19.00 h ·Visita guiada al conjunt modernista Casa Mauri · La Pobla de Segur 

05/08 · 17.30 h · Visita guiada a través de la història i l’actualitat del Miracle · Riner

06/08 · Visita lliure al llac d’Engolasters · Encamp

comentaris