FESTIVAL DE TEATRE DE LES VALLS D'ÀNEU

Propostes internacionals i espectacles de proximitat conviuen en la segona jornada de l'Esbaiola’t

L’Esbaiola’t d'Esterri d'Àneu encara el cap de setmana amb unes 6.500 entrades venudes.
tape-that2
photo_camera Propostes internacionals i espectacles de proximitat conviuen en la segona jornada de l'Esbaiola’t / Esbaiola't

Els carrers d’Esterri han viscut un divendres atapeït de cultura, i la gran majoria d’espectacles de l’Esbaiola’t han penjat el cartell de no hi ha entrades. És el cas dels irlandesos Hands Down Circus, que amb la seua proposta de circ acrobàtic «Tape That» ha fet mantenir els ulls ben oberts a grans i petits. Amb un registre ben diferent, l’altra companyia internacional que avui salta a escena ha estat la companyia Bakhus, que a dos quarts d’onze de la nit oferirà «Gaia 2.0» un espectacle de dansa hip hop a l’espai del Firal.

També es consoliden propostes on la cultura i la natura van de la mà, com la Posta de sol, amenitzada amb la formació lleidatana Lauzeta, una activitat on la música és el punt final a una caminada pels entorns d’Esterri.

histories-aigua
Propostes internacionals i espectacles de proximitat conviuen en la segona jornada de l'Esbaiola’t / Esbaiola't

El públic també ha pogut gaudir també de l’únic passi d’«Els viatges de Bowa» un espectacle de circ dels madrilenys La Gata Japonesa que ha penjat el cartell de no hi ha entrades. Hi ha hagut temps també per als jocs d’aigua de la Tresca i la Verdesca, i de la proposta dels joves de l’Aula de Teatre de Lleida, que ha ofert el resultat del taller que han preparat durant tota la setmana, sota direcció del membre de la Baldufa Enric Blasi, en una col·laboració del tot consolidada i que obre espai per als més joves en un festival on ells també són protagonistes. La segona jornada del Festival de les Valls d’Àneu s’ha obert amb la tradicional xocolatada popular i ja ha comptat amb les activitats familiars com els jocs i el cinema de Puck i la seva troupe, de Tombs Creatius, i amb instal·lacions per a la canalla com el Nautilus, la platgeta del festival i l’espai d’automaquillatge.

Dissabte, dia central del festival

Aquest dissabte arriba el dia fort del festival, amb un reguitzell de propostes molt ampli, encara amb algunes entrades disponibles per als 12 espectacles que s’hi podran veure. Entre altres, una de les estrenes internacionals: «Caillasse» un muntatge de teatre físic a càrrec dels francesos Le Guichet, en una jornada on es posen en marxa els tallers per a la canalla (ja sense entrades disponibles) i on totes les instal·lacions infantils estaran també en marxa.

El festival encara el cap de setmana amb unes 6.500 entrades venudes, un 70% del total.