Esbaiola't celebra el seu desè aniversari amb una cartellera de gran qualitat artística

Esbaiola’t 2017 presenta la programació del desè aniversari, amb un augment d’un 25% del pressupost que es veu reflectit en la programació. Enguany s'han presentat un total de 37 propostes artístiques: 19 professionals, 1 no professional, 8 del territori  i 9 tallers i activitats complementàries.

Sense nom
photo_camera Poster Esbaiola't 2017.

L’Esbaiola’t 2017 presenta la programació del desè aniversari, amb un augment d’un 25% del pressupost que es veu reflectit en la programació. 

El festival presenta una programació de moltíssima qualitat artística: La conegudíssima Pallassa Pepa Plana ve a presentar la seva darrera estrena “Suite”, la cia de titelles Peus de Porc amb el premiat espectacle “A taula!”, la Baldufa mostrarà la seva darrera producció “Mon pare és un Ogre”, inaugurarem l’Esbaiola’t amb el “Zeppelin”. La Industrial Teatrera ens emocionarà amb l’espectacle de clown “Nàufrags”, la companyia de circ Sebas amb la seva darrera producció “Alone”, el divertidíssim Guillem Albà acompanyat de la banda Marabunta, la instal·lació de llum i hologrames de l’artista Maquinitas, l’espectacle de dansa per a la primera infància de Roseland Musical “Un dia”, els veterans d’Escarlata Circus amb el mític espectacle Llenties i Marabú, la marxosa banda de carrer sobre bicicletes La Dinamo, els circ Eia amb l’espectacle “Intarsi” recentment galardonat amb un premi Max, els Titiriteros de Binéfar un valor segur del festival amb “L’home cigonya”, i els jocs de Tombs Creatius amb el Sr. Tonet, i per als més petits el Pájaro Carpintero d’Àlex Rigol i el Nautilus de la Baldufa.

Hi haurà tres companyies estrangeres: els belgues Tof Theatre amb el curiós espectacle de titelles “Dans l’atelier”, els francesos Cirque Hirsute amb un espectacle tan divertit com extravagant “Les Butors”, i els francesos Compagnie S amb el taller-espectacle “Les Super Piafs”. També hi haurà la participació d’una companyia no professional, amb actors molt joves, La Petiestable 12 de l’Aula de Teatre de Lleida, que vindrà a representar l’espectacle “Landscape”.

A més de les propostes professionals, hi ha 8 propostes del territori, que cada any es donen a conèixer dins el festival, són: la desvergonyida Esperanceta que treu el cap per la finestra de l’Ecomuseu, els Diables de les Valls d’Àneu que faran un gran correfoc el dissabte a la nit, els tallers de llana que es realitzen a la Caravana Xisqueta, l’espectacle del grup de teatre local els Xants Grup Escènic, els Kina Creu amb la festiva batucada, el jove grup de grallers Peta Canyes i els capgrossos de l’Estarna que amenitzaran la cercavila de capgrossos i el grup de Bastoners  de les Valls d’Àneu.

Nou tallers i activitats complementàries a la programació, per a gaudir del fet artístic des d’un altre punt de vista: TotSona realitzarà un taller d’estimulació musical per a bebès, un taller de llum negra amb el projecte Com un Llum, la ballarina lleidatana Marta Casals farà un taller de dansa creativa per a tota la família, el festival organitzarà un taller de capgrossos per a que el públic pugui participar a la cercavila de capgrossos, l’Escola d’Art el Solaç ubicada a Mollerussa i Tàrrega realitzarà dos tallers diferents, i com cada any, hi haurà el gran sorral del festival “La Platgeta”, un espai d’automaquillatge i la xocolatada d’inauguració del festival. En resum, un total de 37 propostes diferents durant 4 dies de festival. Amb més de 80 funcions i activitats, en 4 dies de festival. Per a celebrar el desè aniversari, el festival començarà el  dijous dia 20 de juliol i fins el diumenge dia 23. L’any 2016 van ser: 13 companyies d'arts escèniques, 6 tallers i activitats complementàries i 8 propostes del territori.

Si voleu consultar la programació, cliqueu aquí

Per saber-ne més:

👉  Companyia de Comediants La Baldufa.

👉  973 28 14 57 (matins)

👉  Amàlia Atmetlló: [email protected] (Tardes: 626 893 209 )

👉  Oriol Riart: [email protected]

comentaris