Professionals internacionals visiten Escalarre per començar a dissenyar el festival Doctor Music

Aquests professionals treballen sota la premissa de sostenibilitat i respecte al medi ambient

doctor music
photo_camera El Neo Sala, director general de Doctor Music, amb el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús. Foto: Marta Lluvich

Els tècnics i enginyers internacionals, responsables del disseny de les infraestructures del Festival Doctor Music, ja han visitat Escalarre i el seu entorn per començar amb els preparatius. Experts, dirigits per Doctor Music, han començat a treballar amb la planificació i disseny dels escenaris, els restaurants, les àrees de relaxació, la zona d'acampada, els supermercats, la zona de serveis i pàrquings. Aquests tècnics treballaran sota la premissa de sostenibilitat i respecte al medi ambient. Entre els tècnics s'hi trobaven experts en vàters totalment compostables capaços de reduir fins a un 75% de les aigües residuals i en disseny i creació de zones d'acampada. El Doctor Music oferirà una gran varietat de zones d'acampada: des de Glamping a un càmping bàsic i assequible creat amb materials 100% reciclables.

El geobiòleg Mariano Bueno porta ja diversos mesos treballant a determinar els punts energètics que permetin ordenar harmònicament els elements i els espais dins el recinte del festival. Es persegueix que ''l'aparent caos'' que tindrà lloc a Escalarre el 12, 13 i 14 de juliol del 2019 tingui també ''un ordre intern en harmonia amb les energies del lloc''.

Els quatre ajuntaments de les Valls d'Àneu ja van anunciar que han llogat les 140 hectàrees necessàries per a la celebració del festival. L'import del lloguer que els suposarà una inversió d'uns 125.000 euros, anirà a càrrec dels ajuntaments. Aquesta edició del festival espera reunir unes 60.000 persones.