La primera edició del Festimariu tanca amb prop de 2.000 visitants

L'aposta per la cultura proposada pel Festimariu ha fet que aquest poble de poc més de 100 habitants hagi rebut, durant tot el cap de setmana, al voltant de 2.000 persones interessades per assistir a les xerrades, exposicions, concerts i a les diverses activitats culturals organitzades pels carrers del poble. La bona acollida tant del públic com de tot el poble d'Estamariu ha fet que ja s'hagi anunciat que hi haurà una segona edició que segurament se celebrarà el segon cap de setmana de setembre (la data podria ser cada any la mateixa) de l'any vinent.
portada-festimariu
photo_camera La música va ser present, durant tot el cap de setmana, als carrers d'Estamariu.
IMG-20230911-WA0009
Organitzadors i visitants del primer Festimariu.

El Festimariu repetirà després de l'exitosa estrena d'aquesta primera edició i ja es postula com un referent de la cultura pirinenca i com una cita obligada marcada al calendari durant cada mes de setembre. Durant tot el cap de setmana els carrers, places, cases i edificis públics d'aquest poble de l'Alt Urgell han acollit tota mena de propostes artístiques i culturals en actes de petit format però de qualitat contrastada. Tots els actes han estat gratuïts.

IMG-20230911-WA0004
El debat sobre literatura i ruralisme.
IMG-20230911-WA0006
El concert d'Arnau Obiols.
IMG-20230911-WA0003
Un altre dels molts concerts del cap de setmana.

Segons la directora de la Fundació Planes Corts, Montse Ferrer, els objectius fixats inicialment s'han superat amb escreix i el balanç ha estat molt positiu: en primer lloc, per la implicació de la gent del poble (que han participat activament la mostra) i, en segon lloc, per la bona afluència en tots els actes que han anat des de concerts al carrer a exposicions (com la del nou Museu d'Estamariu que va obrir les portes per primera vegada), visites guiades, tallers de creació, un debat sobre literatura i ruralisme i moltes propostes per a públics de totes les edats i tots els gustos. També una mostra d'artesania local i de gastronomia feta per productors del poble.

IMG-20230911-WA0007
Tot el poble s'ha implicat en la primera edició del Festimariu.