Vergés reivindica el Pirineu amb la presentació del seu llibre 'Urgell a la fi del primer mil·leni'

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell va acollir ahir dimecres, 19 d'agost, a les vuit del vespre, la presentació del llibre Urgell a la fi del primer mil·lenni. Els anys del comte Ermengol i del bisbe Sal·la (980-1010), publicat per Edicions Salòria.

CMyr7j8WwAAQqjM
photo_camera Imatge de la presentació del llibre. Foto: RàdioSeu.

A l'esdeveniment hi van intervenir l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; la doctora en història medieval, Almudena Blasco; l'historiador i tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Carles Gascón i Oliver Vergés, historiador i autor del llibre. L'acte va se organitzat per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i l'Institut d'Estudis Comarcals (IECAU) de l'Alt Urgell.

Es tracta d'un estudi entre els anys 980 i 1010, que tal com diu l'autor: "van marcar un abans i un després en la realitat política, social, econòmica i territorial del Pirineu. És una realitat poc estudiada en la qual dos grans personatges dels comtats catalans, el comte Ermengol i el bisbe Sal·la de la Seu d'Urgell, van tenir un paper protagonista".

Sobre aquest tema, l'IECAU i la plataforma Aulae.es, ofereixen un curs virtual de 25 hores, impartit pel mateix Oliver Vergés. L'objectiu és explicar la història d'Urgell a finals del segle X i principis del XI per oferir les claus per conèixer com era el territori urgellenc fa mil anys.

comentaris