Presentació del llibre 'Les paraules i els dies' de Jordi Mir

L'acte va tinir lloc dimarts pel matí a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp i va anar a càrrec de Joan Castell, Francesc Prats, i Jordi Mir.

Foto presentació Jordi Mir1
photo_camera Fotografia de la presentació del llibre.

Les paraules i els dies, de Jordi Mir és el llibre que es va presentar dimarts pel matí a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. L’acte va anar a càrrec de Joan Castell, Francesc Prats, i Jordi Mir.

Francesc Prats, d’editorial Garsineu, va introduïr Mir com un autor de primer ordre del Pallars, destacant la seva prolífica obra que gira al voltant del territori català, la llengua, l’excursionisme i el va animar a publicar tot la seva producció pallaresa.

Joan Castell va parlar de Jordi Mir com una persona especial, compromès en diversos àmbits: el món excursionista, el cultural i, professionalment  a la ràdio i televisió de Catalunya com a assessor lingüístic  i en darrer lloc  va destacar l’amor de Jordi Mir per la llengua catalana i el país. Pel que fa a Les paraules i els dies,  s’hi va referir com un llibre singular que s’estructura en dues parts, la primera recull part dels seus articles i la segona la bibliografia publicada que consta de més de 800 entrades formades per articles, publicacions periòdiques, llibres, pròlegs,…referents al Pallars i Catalunya.

Jordi Mir, trempolí de naixement,  va fer referència als seus inicis en el món excursionista com a fundador l’any 1964 de la SAM, Societat Amics de la Muntanya , sent la primera entitat excursionista de la federació catalana de muntanya. Va posar èmfasi en dos elements clau, llengua i territori com a eix vertebrador de la nació catalana, motiu pel qual ha dirigit obres d’autors catalans com Màrius Torres i l’estudi de les Obres completes de Pompeu Fabra amb el filòleg Joan Solà.

comentaris