Poesia despullada

Elisabet Segura debuta en el món de la literatura amb la publicació del seu poemari Nu (de l'amor i l'oblit), una obra tan personal com universal que es presenta en un format inèdit en el catàleg d'Edicions Salòria. La poesia s'acompanya d'imatges a color fetes per diversos fotògrafs del Pirineu.

nu
photo_camera La portada del llibre.

Nascuda a Coll de Nargó l’any 1964, Elisabet Segura és mestra de primària. Des de fa uns anys dirigeix l’escola de Castellciutat i la ZER Urgellet. La seva inquietud per la poesia l’ha dut a escriure el que és la seva primera obra publicada, un poemari en què el món rural hi és molt present.

Tal com escriu Joan Graell al pròleg, a Nu “s’identifiquen dos temes centrals, volgudament definits, l’amor i l’oblit —que són llocs comuns, universals i recurrents en tots els gèneres literaris—, al voltant dels quals s’estructuren les dues parts del llibre, i que es desenvolupen en un ampli ventall de ramificacions: el pas del temps, la memòria, el gaudi dels sentits, les emocions (goig, recança, esperança, por...)".

L'obra es va presentar el divendres 27 de febrer a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'acte va comptar amb la presència de més de 100 persones. Poques vegades l'esperaa a la cua per aconseguir una signatura d'un llibre de poesia s'allarga durant més d'una hora, cosa que va passar en aquest debut literari de l'Elisabet.

Més info: www.edicionssaloria.com