FESTIVAL DE TEATRE DE LES VALLS D'ÀNEU

Ple absolut als carrers d'Esterri i als espectacles de l'Esbaiola't de les Valls d'Àneu

 Avui diumenge, en l'última jornada, s'espera arribar al 80% d'entrades venudes
Batucada Esterri Esbaiola't
photo_camera Batucada amb @aneubatukts al carrer Major d'Esterri d'Àneu / @EsbaiolatFest

La 16a edició del Festival Esbaiola’t d'Esterri d'Àneu va viure, aquest dissabte, la seva jornada més multitudinària, amb un ple absolut en pràcticament tots els espais habilitats per a la dotzena d’espectacles que el públic va poder disfrutar.

Un d’aquests va ser l’estrena internacional de Caillasse, un muntatge de teatre físic a càrrec dels francesos Le Guichet, Premi del Públic, Festival Mimos, Périgueux, Franca 2022. També van ser acollits calorosament les obres A mano, dels riojans El Patio; El Gran Dimitri, dels andalusos The Legend, i les Històries de paper, un espectacle inclusiu de la Fundació Alosa.

El Patio
A mano, de @elpatioteatro

L'espectacle Poi, de la companyia d'Es Tro va captivar a grans i petits a base de circ, baldufes i cultura mediterrània. Poi és la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida. Fusionar les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània és el principal objectiu d’aquest espectacle de caràcter contemporani.

Point
L'espectacle Poi, de la companyia d'Es Tro va captivar a grans i petits

Poi, de la companyia d'Es Tro ha estat mereixedor del «Premi Especial ATAPIB 2021» per l’ATAPIB (Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears); «Premi Drac d’Or al millor espectacle de carrer» a la 33a Fira de Titelles de Lleida; «Premi TAC a la millor interpretació» al 23è Festival internacional de teatre i arts de carrer de Valladolid; «Premi Panorama Circada 2022»

Durant tot el dia d'ahir també es van posar en marxa els tallers infantils i també les instal·lacions dedicades als més petits.

Dibuixem un somni
Dibuixem un somni, amb @lola_solanilla

El Festival de Teatre de les Valls d’Àneu abaixarà aquest diumenge el teló, en una jornada amb l’estrena internacional de Why not!, dels belgues Tof Théâtre, i l’estrena a Catalunya de la companyia francesa Daraomaï amb Façade. “Façade” ens mostra la frontera indefinida que hi ha entre el nostre interior públic i el privat. Allò que separa el més íntim de cadascú amb les interaccions externes. Una línia entre allò visible i allò invisible; el que mostrem del que roman ocult. Contrast entre quietud del cos i inquietud de l’ànima. És la façana el darrer baluard de la nostra intimitat? Potser a l’era d’Internet i de les xarxes socials, aquesta frontera s’està enfonsant.

Fins ahir s’havien venut el 75% de les entrades i per a avui s’espera arribar com a mínim al 80%.