LA SEU D'URGELL

'Parròquies, capellans i majordomes. El Bisbat d'Urgell a l'inici del segle XIV', darrera xerrada del Parlem d'Història

Aquest dimecres, 23 de maig, a les 20 hores, a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, Josep M. Palau Baduell explicarà el seu estudi, resultat de la seva tesi doctoral, la realitat eclesiàstica del bisbat durant el primers anys del segle XIV.

parlem d'història 2016
photo_camera El cartell de les xerrades del 2016.

Aquest dimecres, 25 de maig, tindrà lloc la conferència que porta per títol “Parròquies, capellans i majordomes. El bisbat d’Urgell a l’inici del segle XIV’’, que pronunciarà el doctor en Història Josep M. Palau Baduell, a les vuit del vespre, a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell.

En aquest estudi, resultat de la seva tesi doctoral, s'analitza la realitat eclesiàstica del bisbat durant els primers anys del segle XIV, a nivell administratiu però també a nivell de la vida del clergat i de la seva moralitat, sovint contradictòria amb les disposicions oficials.

El conferenciant d’aquesta quarta xerrada del Parlem d’Història, Josep M. Palau Baduell, és llicenciat en Humanitats per laUniversitat Pompeu Fabra (2002), especialitat Història de l’Art, i en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2007), especialitat Art Medieval. L’any 2009 va obtenir el Màster en Cultures Medievals per la Universitat de Barcelona, amb premi extraordinari, i l’any 2016 el títol de doctor en història amb la tesi titulada El bisbat d’Urgell a l’inici del segle XIV (a través de la visita pastoral de 1312 a 1315), dirigida pel Dr. Ignasi J. Baiges.

Aquesta conferència és la darrera de les quatre xerrades incloses dins del cicle "Parlem d'Història", organitzat per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell. L’entrada és lliure.

comentaris