LITERATURA

“Pardaleta” de Joana Estrela, editat per Meraki, Premi Llibreter de literatura infantil i juvenil

Meraki, segell de la pirinenca Edicions Salòria, especialitzat en literatura infantil i juvenil, va néixer durant la pandèmia.

joana-estrela
photo_camera L'escriptora portuguesa Joana Estrela guanya el Premi Llibreter / culturaportugal.com

Aquest dijous al vespre, a la Sala Paral·lel 62, es durà a terme la gala de lliurament del XXIV Premi Llibreter. L’acte comptarà amb el pregó de Lluís Agustí i la conducció d’Anna Guitart. A banda de lliurar els Premis Llibreter 2023 també es farà un reconeixement de la trajectòria professional de Sergio Bassa, de la Llibreria Bassa, de Móra d'Ebre, i de Rosana Lluch, de la llibreria Llorens Llibres, de Vilanova i la Geltrú, pels seus 35 anys d'ofici.

El Premi Llibreter és un guardó organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya i que atorguen les llibreries de Catalunya per a destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols i alhora posar en valor l'ofici de llibreter i el seu paper com a prescriptors al món de la literatura.

El Premi Llibreter es divideix en cinc categories: Literatura Infantil i Juvenil d’Altres literatures, Infantil i Juvenil en Català, Àlbum Il·lustrat, Altres Literatures i Literatura catalana.

portada_Pardaleta_web-e1655289702397-pqcihuzcrau8demsbf5leikz4wwija5d1qyntr5bu0
Pardaleta, de Joana Estrela, premi Llibreter 2023 / MERAKI

Literatura infantil i juvenil d’altres literatures

El comitè de lectura i selecció del XXIV Premi Llibreter 2023 de la categoria Literatura infantil i juvenil d’altres literatures, format per: Judit Bosch, de Buc de Llibres (Mataró), Veri Pena, d’A tres tintes (Vilanova i la Geltrú), Marta Gil, d’El Gat Pelut (Barcelona), Anna Torrella, d’A peu de Pàgina (Barcelona), i Dolors Cabrera, de Les Voltes (Girona), va escollir aquestes tres obres nominades:

• Alma. S’aixeca el vent, de Timothée de Fombelle. Traducció al català de Mercè Ubach. Editat per Animallibres.

• Pardaleta – Gorrioncita, de Joana Estrela. Traducció al català d'Àlex Tarradellas i traducció al castellà de Mercedes Pineda. Editat per Meraki.

• Mascota, d’Azwaeke Emezi. Traducció al català d'Octavi Gil. Editat per Indòmita. Traducció al castellà de Carla Bataller. Editat per Crononauta. 4

D’acord amb les bases del Premi Llibreter, aquestes obres han estat sotmeses a votació de les llibreries agremiades, resultant-ne la guanyadora, per major nombre de vots: Pardaleta – Gorrioncita, de Joana Estrela, editat per Meraki. L'obra endinsa el lector en un món de subtileses que van molt més enllà de l’amor adolescent, amb un text honest i proper que juga i es nodreix d’unes il·lustracions reals i naturals. Ens apropa, amb una sensibilitat especial, a la descoberta d’un mateix i a la existència d’un ventall de realitats, sovint poc explorades, que omplen de significat aquesta novel·la gràf

Meraki, un segell editorial universal amb arrels pirinenques

Meraki aconsegueix el prestigiós premi Llibreter, amb Pardaleta – Gorrioncita, de Joana Estrela, només un parell d'anys després de néixer com a segell, fill de la pirinenca Edicions Salòria, especialitzat en literatura infantil i juvenil.